dobroge.tv

Live

FILMUL TRAGEDIEI DE LA 2 MAI. Opt tineri spulberați de un șofer începător și drogat, care a fugit de la locul accidentului: a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă - doi tineri au murit și alți trei au ajuns la spital

FILMUL TRAGEDIEI DE LA 2 MAI. Opt tineri spulberați de un șofer începător și drogat, care a fugit de la locul accidentului: a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă - doi tineri au murit și alți trei au ajuns la spital
20 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un accident cumplit s-a petrecut ieri dimineață la intrarea în localitatea 2 Mai. Doi tineri au murit și mai mulți au fost răniți după ce un șofer începător și drogat i-a spulberat cu mașina și a fugit de la fața locului. Prins de polițiști în Vama Veche, tânărul a oferit o explicație revoltătoare: a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă.

CITEȘTE ȘI: Tragedie la ieșirea din 2 Mai! Doi tineri au murit și mai mulți au fost răniți după ce un șofer de 19 ani i-a spulberat cu mașina: era drogat și a fugit de la locul accidentului

Tragedia a avut loc în jurul orei 05.20. Un grup de opt tineri turiști, din București și Brașov, se îndrepta spre cazare. Au pornit pe pista de biciclete, spre localitatea 2 Mai, însă au fost nevoiți să continue drumul pe șosea, întrucât aceasta se termină brusc, în apropierea unei curbe periculoase. Mai aveau câteva sute de metri până la cazare.

De cealaltă parte, după o noapte de distracție în Vama Veche, drogat cu cocaină, amfetamină și metamfetamină, Vlad P., un tânăr de 19 ani, cu permisul obținut în urmă cu câteva luni, a plecat la volanul mașinii de lux, tot spre 2 Mai. În curba menționată anterior, șoferul intră din plin în grupul de turiști de pe marginea drumului. Imediat după accident, el întoarce brusc și pleacă spre Vama Veche.

Pentru doi dintre tinerii spulberați, o femeie de 20 de ani și un bărbat de 21 de ani, nu s-a mai putut face nimic, fiind declarați decedați. Alți trei tineri, o femeie și doi bărbați, de aproximativ 20 de ani au fost transportați la Spitalul Municipal Mangalia, iar ceilalți trei tineri au refuzat transportul la spital.

Cine este șoferul

Șoferul vinovat a fost prins de oamenii legii în Vama Veche. Testat cu aparatul drogtest, șoferul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină. De asemenea, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Vlad P., este un tânăr de 19 ani din București. Pe rețelele de socializare s-a pozat alături de mai multe mașini de lux. Mai mult, în fotografii apare purtând un tricou cu mesajul „Drugs are my life” („Drogurile sunt viața mea” - n.red.). Mașina pe care o conducea în momentul tragediei este un Mercedes decapotabil de colecție, care nu ar avea asigurare.

CITEȘTE ȘI: Cine este șoferul care a spulberat cu mașina un grup de tineri și a fugit: era drogat cu cocaină, amfetamină și metamfetamină - doi tineri au murit și alți 3 au ajuns la spital

În fața anchetatorilor, tânărul a declarat că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă. El a fost dus la Spitalul Municipal Mangalia pentru prelevarea de mostre biologice. Dacă și acestea confirmă că era drogat, în cazul lui se va aplica „Legea Anastasia”, care prevede că șoferii băuți, drogați sau fără permis care produc accidente mortale nu mai scapă de închisoare. Până atunci, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

CITEȘTE ȘI: Tânărul drogat care a spulberat cu mașina un grup de tineri și a fugit de la locul accidentului a fost reținut

La data de 19 august, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 19 ani, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (...) Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală”, transmite IPJ Constanța.


Sursă foto: Viața Dobrogei

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233