dobroge.tv

Live

Investiţii de peste 34 de milioane de lei la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța. Se vor reduce infecțiile nosocomiale

07 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța va beneficia în perioada următoare de investiții majore. Este vorba despre un proiect, în valoare de peste 34 de milioane de lei, prin care se vor îmbunătăți condițiile medicale, mai precis se vor reduce infecțiile nosocomiale. Vor fi modernizate mai multe blocuri operatorii, se vor achiziționa echipamente pentru sterilizare, iar laboratorul de microbiologie va fi dotat cu echipamente automate, anunță autoritățile.

Cei mai mulți bani pentru implementarea proiectului vor veni din Programul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba de aproape 29 de milioane de lei, dintr-un total de circa 34. Restul reprezintă contribuția unității medicale și TVA.

“Fondurile vor fi investite în echipamente de ultima generație menite să ne ajute să prevenim și să combatem infecțiile intraspitalicești, dar, totodată, vor asigura și condiții mai bune de muncă pentru angajați”, a spus Crina KIBEDI, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Aceste investiții vor aduce beneficii semnificative și vor asigura standarde mai înalte de igienă și siguranță în spitalul nostru. Avem multe de făcut, iar fiecare pas contează pentru a oferi servicii medicale de calitate”, a anunțat președintele Consiliului Județean Constanța.

Reprezentanții Spitalului Județean Constanța spun că, în cadrul proiectului, se vor moderniza mai multe blocuri operatorii, stația de sterilizare și se va dezvolta laboratorul de microbiologie. De implementarea proiectului se va ocupa o echipă mixtă de specialist din cadrul unității medicale.

“În perioada care urmează Spitalul Județean Constanța va fi dotat cu o serie de echipamente pentru dezinfecția spațiilor și a suprafețelor, vor fi organizate saloane speciale pentru pacienții cu boli infecțioase care vor fi echipate cu mobilier și aparatură medicală de înalta performanță”, a precizat Crina KIBEDI, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Infecția nosocomială nu este prezentă în momentul în care pacientul s-a internat în spital. Aceasta se adaugă afecțiunii pentru care bolnavul s-a internat. Infecțiile nosocomiale pot să fie în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233