dobroge.tv

Live

„Bienala de Arhitectură Dobrogeană”, la Muzeul de Artă Constanța

20 noiembrie 2023
Publicitate

40 de concurenți din Dobrogea au participat la a VIII-a ediție a lucrărilor în cadrul evenimentului „Bienala de Arhitectură Dobrogeană”. Expoziția a cuprins proiectele de edificii finalizate pe durata anului 2022-2023 și a avut mai multe secțiuni precum: locuințe individuale și colective, clădiri publice, clădiri turistice, arhitectură de interior sau arhitectură religioasă. Au fost și fotografii cu teme din zonele pescărești și clădiri istorice non-monument din Dobrogea.

O serie de proiecte care cuprindeau locuințe, clădiri publice și turistice sau arhitecturi de interior, au fost prezentate de către 40 de arhitecți care au participat la sfârșitul săptămânii trecute la evenimentul „Bienala de Arhitectură Dobrogeană.”

„Există și locuințe individuale construite în cartiere, lucrări de birouri mai puțin, nu există. Mai multe lucrări social-culturale nu s-au făcut, iar ansamblurile de blocuri rezidențiale putem spune că sunt deosebite”, a declarat arh. Mihai Isacov, președintele OAR Dobrogea.

„Noi avem un principiu. Prezentăm numai lucrări de calitate în care membrii Filialei Dobrogea Ordinul Arhitecților vor să și le expună”, a declarat arh. Alexandru Bălan, vicepreședinte OAR Dobrogea.

De asemenea, au fost prezentate și câteva fotografii de arhitectură cu temele „Arhitectură în zonele pescărești din Dobrogea ” și „Clădiri istorice non-monument din Dobrogea”. O parte dintre lucrări au fost premiate și vor fi ulterior expuse și la Varna.

„Avem de asemenea și două secțiuni cu colegii noștri arhitecți din Bulgaria, din Colegiul Varna al Arhitecților și din Uniunea Arhitecților din Moldova”, a mai arh. Mihai Isacov, președintele OAR Dobrogea.

Pentru arhitecți acest eveniment este unul deosebit de important, mai ales că orașul Constanța se află în plină dezvoltare imobiliară.

„Știți foarte bine că se construiește foarte mult în Constanța, iar această expoziție trebuie să dea de-o parte tot ce înseamnă construcții de prostă calitate”, a declarat arh. Alexandru Bălan, vicepreședinte OAR Dobrogea.

„E foarte important pentru că arhitecții pot să-și prezinte lucrările în fața publicului larg”, a declarat arh. Mihai Isacov, președintele OAR Dobrogea.

Expoziția a avut loc la Muzeul de Artă Constanța, iar în perioada 15 decembrie – 22 decembrie se va muta la Tulcea.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233