dobroge.tv

Live

Județul Constanța a concentrat cel mai mare număr de structuri de primire turistică, până la sfârșitul lunii iulie

24 octombrie 2023
Publicitate

Județul Constanța a concentrat cel mai mare număr de structuri de primire turistică, până la sfârșitul lunii iulie, arată datele Institutului Național de Statistică. Rapoartele oficiale confirmă ceea ce se poate vedea și cu ochiul liber, mai ales în sezonul estival: pe litoral există cele mai multe hoteluri, pensiuni sau vile din țară, care concentrează peste 100 de mii de locuri de cazare. Iar în Delta Dunării, inclusiv în municipiul Tulcea erau în jur de 11 mii de locuri de cazare. La toate acestea se adaugă și cei care închiriază în regim propriu.

A crescut numărul hotelurilor de cinci stele la nivel național, arată Institutul Național de Statistică. La 31 iulie, erau 44 de astfel de unități de cazare, cu opt mai multe decât în perioada similară din 2022. Cele mai multe hoteluri erau încadrate la categoria de 3 stele, urmate de cele de 4 stele. Dintre toate zonele din țară, în judeţul Constanța este concentrat cel mai mare număr de structuri de primire turistică, potrivit datelor oficiale.

„Primele trei judeţe, ierarhizate după numărul total de structuri de primire turistică existente ( inclusiv apartamente și camere de închiriat), au fost: Constanţa (1498), Braşov (1253 structuri de cazare) şi Suceava (810). Judeţul Constanţa a deţinut cea mai mare pondere (25,7%) în totalul camerelor existente în structurile de primire turistică (exclusiv camerele din căsuţe), urmat de județul Brașov (7,9%) și Municipiul Bucureşti (6,5%). Din numărul total de locuri de cazare turistică existente, judeţul Constanţa a deţinut 25,7%, judeţul Braşov 7,9%, urmate de Municipiul Bucureşti cu 5,9%”, transmite Institutul Național de Statistică.

Peste 199 de mii de camere existau, la 31 iulie 2023, în structurile de cazare din țară. Mai mult de jumătate dintre ele, erau în hoteluri. Numărul efectiv al locurilor disponibile este, evident, și mai mare: în jur de 433 de mii.

„Cele mai multe locuri 205,5 mii erau în hoteluri, urmate de apartamente și camere de închiriat 62,9 mii locuri, pensiunile agroturistice cu 58,1 mii locuri, pensiunile turistice cu 33,9 mii locuri, vilele turistice cu 17,5 mii locuri, hosteluri cu 13,5 mii locuri”, mai arată datele.

Zona "Litorală, exclusiv oraşul Constanța" a oferit cel mai mare număr de locuri de cazare.

Pe zone turistice, din numărul total de locuri, 106,9 mii erau în "staţiuni din zona litorală (exclusiv oraşul Constanţa)”. Peste 99.000 erau în Bucureşti şi oraşele reşedinţă de județ, iar în jur de 93.000 în alte localități și trasee turistice. Aproape 11 mii de locuri de cazare sunt în zona Delta Dunării, inclusiv în orașul Tulcea.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233