dobroge.tv

Live

Unu din trei copii primește imagini cu conținut sexual pe Internet. Asociația Salvați Copiii trage un semnal de alarmă: „Fenomenul provoacă repercusiuni grave asupra copiilor”

18 octombrie 2023
Publicitate

Un copil petrece în medie cel puțin patru ore pe internet, iar trei din zece primesc videoclipuri sau imagini cu un conținut sexual. Sunt date oficiale, prezentate de Salvați Copiii și care arată că, din păcate, prea puțini sunt cei care au curaj să discute cu un adult despre aceste probleme. Organizația își dorește printr-o amplă campanie să stopeze acest fenomen.

Bărbat: Bună

Copilă: Hey.

Bărbat: Ce faci? Nu cred că ne știm direct, dar am auzit despre tine.

Copilă: Da? Ne-am mai întâlnit pe undeva?

Bărbat: Sigur, sigur, îmi pari cunoscută. Și ești așa de frumoasă!

Copilă: Aw! Mulțumesc!

Acest dialog prezentat de KUBIS și Asociația Salvați Copiii este inspirat dintr-o situație reală. Arată cum încep abuzurile online împotriva copiilor. Este o problemă gravă cu care se confruntă societatea noastră, trei din zece copii afirmând că au primit video-uri sau imagini cu conţinut care înfăţişează nuditate sau ipostaze sexuale pe internet.

Filmulețele vor să aducă în atenţia părinţilor şi adulţilor un fenomen îngrijorător: un studiu recent Salvaţi Copiii arată că, în medie, un copil petrece zilnic cel puţin 4 ore online. Din copiii care primesc imagini cu conținut indecent, doar unul discută mai departe cu un adult pentru a semnala problema.

„Abuzul online poate lua multiple forme de la conţinut dăunător, instigare la violenţă şi consum de substanţe psiho-active, până la pornografie infantilă. Din păcate, modalităţile prin care abuzatorul ajunge la copil sunt de cele mai multe ori complet necunoscute părinţilor. Fără a fi conştientizat, fenomenul capătă proporţii şi provoacă repercusiuni grave asupra copiilor abuzaţi, precum anxietate, depresie şi tendinţe de suicide”, arată reprezentanții Salvați Copiii.

Situațiile degenerează atunci când copiii sunt șantajați de cei cunoscuți în mediul online.

KUBIS şi Salvaţi Copiii își propun ca prin această campanie copiii să conștientizeze gradul de pericol și să aibă discuții sincere despre ceea ce se întâmplă cu un adult. De asemenea, abuzurile pot fi stopate, iar abuzatorii demascați. ONG-ul colaborează cu Poliția, iar astfel de cazuri opot fi semnalate la linia de raportare esc_ABUZ.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233