dobroge.tv

Live

Zeci de constănţeni care şi-au dorit să îmbrace uniforma militară au susţinut azi proba fizică. ''Dacă nu deții un antrenament, nu cred că reușești''

26 septembrie 2023
Publicitate

A fi militar este un mod de viaţă, în care spiritul riguros, capacitatea de sacrificiu, pasiunea și tăria de caracter se împletesc armonios. Cariera de militar nu înseamnă doar exerciţii şi antrenamente, ci și discplină și multă voiță. Asta au trebuit să arate astăzi cei care își doresc o profesie în acest domeniu. Câteva mii de posturi de soldați profesionişti sunt libere si trebuie ocupate în cele mai scurt timp. Candidații au avut de trecut marți testarea fizică.

Cariera de militar este o alegere profesională și de viață. Pentru a deveni soldat şi gradat profesionişt trebuie să fii curajos, disciplinat, tenace, ambițios, un om de acțiune și un bun camarad.

Toate aceste calități crede că le are și Fabian. A venit marți să susțină testele fizice la Comandamentul Flotei. S-a pregătit intens înainte și spune că fără antrenament nu crede că ar fi reușit să treacă cu brio peste probă. Cele mai grele I s-au părut flotările. Se simte pregătit pentru armată și crede că această meserie i se potrivește „mănușă”.

“A fost epuizant, dar au meritat antrenamentele făcute până acum. M-am antrenat cu o lună, două, încontinuu, perseverant”, a spus Fabian Ionuț ADAM, recrut.

Și atunci când îți dorește ceva cu adevărat nu trebuie să renunți, ci să lupți să-ți atingi obiectivul. Este și cazul Elenei. Are 39 de ani și a reușit să treabă cu bine toate probele.

“Sunt nerăbdătoare să servesc patriei. Mi-am dorit foarte mult să îmbrac uniforma militară. Soțul meu lucrează în sistem și mi-am dorit și eu să devin un cadru militar”, a spus Elena TĂNASE, recrut.

Proba de rezistență de 2 km i s-a părut cea mai grea, însă nu a renunțat și a reușit să treacă la timp linia de sosire.

“Au fost destul de grele, dar nu imposibile, dacă ai perseverență și îți dorești cu adevărat și nu te oprești poți să reușești”, a spus Elena TĂNASE, recrut.

Printre candidați au fost și persoane care au mai activat în armată, însă din diferite motive au fost nevoiți să renunțe. Acum, au susținut din nou probele. Alții vor să devină soldați profesionişti pentru că, spun ei, este o meserie de viitor.

“M-am gândit să mă întorc înapoi, să petrec mai mult timp cu familia. Eu un loc foarte bun de muncă. Este la mine în oraș. Probele au fost destul de grele, dacă nu deții un antrenament, nu cred că reușești”, a spus Ciprian STANCIU, recrut.

“Mi se pare că este un job stabil și ai o continuitate de viitor. Îmi place și haina militară”, a spus Alexandru BALCAN, candidat.

Cei care visează la o carieră în armată trebuie să îndeplinească și câteva condiții: să aibă minim 10 clase și vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. De asemenea, după ce vor trece de toate probele, recruții vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile ce corespund cu studiile şi specializările dobândite în viaţa civilă.

“Se desfășoară probele la evaluarea capacității motrice și testarea psihologică pentru candidații care au optat să fie încadrați la unitățile subordinate Forțelor Navale din Garnizoana Constanța”, a spus căpitan Gabriela NOHAI, purtător de cuvânt Comandamentul Flotei Navale „Viceamiral Vasile Urseanu”.

Mai mult, odată admiși, tinerii vor trebui să renunțe la barbă și tatuaje, dacă sunt la vedere.

“Regulamentul militar specifică că nu au voie cu barbă, trebuie să aibă un aspect fizic îngrijit, iar tatuaje, dacă au, să nu fie la vedere”, a spus căpitan Gabriela NOHAI, purtător de cuvânt Comandamentul Flotei Navale „Viceamiral Vasile Urseanu”.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale spun că solda este confidențială, dar ne asigură că salariile pornesc de la 2.236 de lei.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233