dobroge.tv

Live

Sondaj făcut de o platformă de recrutare online: 4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu

22 septembrie 2023
Publicitate

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu. La fel de mulți cred că o discuție cu managerul pe acest subiect le-ar putea aduce o majorare de maximum 10%. De asemenea, aproape 50% dintre români spun că banii pe care îi primesc la sfârșitul lunii sunt ok, dar că s-ar putea și mai bine. Cel puțin asta arată datele făcute de o platformă de recrutare online.

Aproape 40% dintre participanții la cel mai recent sondaj făcut de o platformă de recrutare online au spus că nu sunt mulțumiți de salariul lor, iar 10,7% au spus că banii pe care îi primesc sunt ok.

O eventuală renegociere salarială pare a fi o soluție pentru un procent destul de mic de angajați. De asemenea, puțin peste 40% spun că, o discuție în acest sens, ar putea să le aducă un plus de maximum 10%, iar 37,7% cred că ar putea obține între 10% și 20%.

„Mulți candidați se plâng de faptul că nu sunt buni negociatori ai propriilor salarii și că o astfel de discuție cu managerul lor le provoacă o stare accentuată de disconfort. (...) 35,3% au primit o mărire doar după ce au cerut-o, în timp ce pentru 16,6% este greu să facă o estimare”, a declarat Ana Călugăru, Head of Communications la cea mai mare platformă de recrutare online din România.

32,1% dintre respondenți se plâng de faptul că, deși încearcă să negocieze, rar li se întâmplă să obțină suma dorită. 20,9% recunosc că nu le place și nu se descurcă deloc să negocieze, de aceea acceptă mereu oferta propusă de angajator.

„39,6% dintre participanți nu și-au mai negociat salariul de la angajare, în timp de 19,5% au făcut acest lucru la începutul anului. Pentru 18,4% a trecut mai mult de un an de la ultima negociere, iar 6,5% au trecut prin această etapă în ultima lună. 15,8% spun că nici nu-și mai amintesc când s-a întâmplat ultima oară acest lucru.”, mai arată sondajul.

Atunci când vor să obțină o mărire salarială, 54,6% adoptă metoda clasică de a prezenta managerului realizările profesionale pe care le-au avut în ultima perioadă. 14,8% spun direct că nu se mai simt motivați de salariul actual, iar 10% justifică această cerere prin creșterea prețurilor din ultimul an.

„O altă strategie la care angajații au apelat destul de mult în ultimul an a fost aceea de a veni cu o contraofertă primită din partea unui alt angajator. Nu este neapărat o variantă câștigătoare și mulți manageri tind să aibă o reacție adversă față de angajații care procedează astfel”, a adăugat Ana Călugăru.

Pe de altă parte, în cazul în care nu primesc mărirea salarială așteptată, 41% dintre angajați încep să își caute un job nou, iar 23,9% chiar îi spun textual managerului că vor începe să facă demersuri în acest sens. Mai mult, cei foarte nemulțumiți de jobul actual, adică 11,2% ar accepta și un salariu cu maximum 10% mai mare. Sondajul a fost realizat în luna septembrie a acestui an, pe un eșantion de 1.389 de respondenți.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233