dobroge.tv

Live

Emoții în prima zi de școală pentru mii de elevi constănţeni. Autorităţile locale vor reducerea cazurilor de bullying și prevenirea consumului de droguri

11 septembrie 2023
Publicitate

A sunat din nou clopoțelul pentru peste 110 mii de elevi constănțeni. Îmbrăcați frumos, cu flori în mână, dar și cu un bagaj de aminitiri din vacanță, așa au venit astăzi la ceremonia de deschidere elevii constănțeni. Clopoțelul a sunat, semn că începe un nou an școlar. Cei mici, dar și cei mari speră ca acest an să fie mai bun, dar și cu mai puține modificări. În schimb, cele mai mari emoții le-au avut copiii de clasa pregătitoare. Ei au fost cei care au spus „Pa pa” la grădiniță și „Bun găsit școală”. Pentru ei începe o nouă etapă din viață.

Începutul unui nou an școlar aduce emoții în rândul elevilor de toate vârstele. Copleșiți de emoții au fost și părinții, dar și profesorii, care se vor întoarce la catedră de marți. Timizi, zâmbitori și optimiști, tinerii așteptau cu nerăbdare întâlnirea cu cei ce le vor fi dascăli.

Antonia a pășit pentru prima oară în colegiul unde va învăța în următorii ani. Până la finalul clasei a patra a fost eleva Școlii nr. 30, iar gimnaziul și liceul își dorește să îi petreacă la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, exact ca și mama ei. Curioasă să afle cât mai multe informații despre doamna dirigintă, Antonia a apelat la rețelele de socializare. Conduși de sentimentele de curiozitate, la fel ca ea au procedat mulți alți colegi.

În prima zi de școală, reprezentanții colegiului, dar și ai Universităților din Constanța au vorbit despre importanța anilor de gimnaziu și liceu, moment în care tinerii se formează. S-au prezentat proiecte, planuri și așteptări de la cei pe care îi vor călăuzi în drumul către maturitate.

„Un an școlar cu noi speranțe, emoții, și multă dorință de cunoaștere. Acest an continuă tradiția mircistă de a performa, de a pregăti personalitate culturală copiilor noștri”, a spus prof. Vasile NICOARĂ, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

„Avem 10 proiecte cu 40 de milioane de euro pentru învățământul constănțean. Un campus de învățământ dual, dar și proiecte care duc la digitalizarea administrațiilor publice din zona Constanței”, a spus conf. univ. dr. Alexandru BOBE, prorectorul Universității Ovidius Constanța.

Aproape de copii au fost și reprezentanți ai primăriei, care au oferit sfaturi, însă și autoritățile care asigură protecția și siguranța constănțenilor.

„Liceul vine și liceul trece, dar peste ani și ani vă veți descoperi ceva extraordinar. Vă veți regăși cu toții în cele mai înalte straturi ale societății”, a spus George MĂNDILĂ, consilier al primarului Constanței.

„Ne-am pregătit să oferim un mediu sigur în școli, să reducem cazurile de bullying și faptele violente, să prevenim consumul de droguri și alte substanțe periculoase”, a spus subcms. Mădălin MOROIU, împ. șeful secției 3 IPJ Constanța.

Anul școlar 2023-2024 va avea 36 de săptămâni și este structurat în cinci module.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233