dobroge.tv

Live

Salarii mari în sistemul privat de învățământ. Cât câștigă profesorii și educatoarele din școlile și grădinițele private din România

07 septembrie 2023
Publicitate

Între 3.000 și 4.500 de lei pentru o educatoare și până la 9.000 de lei pentru un profesor de ciclu gimnazial sau liceal, atât câștigă angajații din sistemul privat de învățământ. Cele mai mari salarii sunt în București. În orașele mai mici nivelul este cu aproximativ 25% mai mic față de capitală. Pe platformele de recrutare sunt peste 30.000 de joburi disponibile.

Sistemul privat de învățământ este o alternativă către care se îndreaptă un număr tot mai mare de candidați care au experiență sau care vor să lucreze în sectorul de educație. În ultima perioadă s-au deschis tot mai multe unități de învățământ private, iar salariile sunt foarte atractive.

Este, totodată, un domeniu în care retenția de personal este esențială și, pentru asta, angajatorii sunt atenți la pachetele pe care le oferă candidaților. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge și la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare și certificare profesională. Transparența salarială este un alt element de care angajatorii din acest domeniu țin cont pentru că știu cât de mult îi poate ajuta în recrutarea persoanelor potrivite. Tocmai de aceea, aproximativ 70% dintre joburile postate pentru acest domeniu au salariul afișat în anunțul de angajare”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul celei mai mari platforme de recrutare online.

Un educator care lucrează într-o grădiniță privată din București câștigă între 4.000 și 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.000 și 4.000 de lei.

Salariul unui învățător debutant este de aproximativ 3.000 de lei pe lună, iar cei care au cel puțin 5 ani de experiență primesc peste 4.500 de lei.

„Un profesor din ciclul gimnazial câștigă între 5.000 și 8.000 de lei, în funcție de vechime, dar și de specializarea pe care o are. Deși vorbim despre joburi care se adresează atât candidaților entry level, cât și celor cu experiență, angajatorii au o serie de cerințe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagice absolvite”, a adăugat Roxana Drăghici.

Începând cu luna iulie a acestui an și personalul din sistemul de stat trebuiau primit salarii majorate, în urma grevei. Creșterile au pornit de la 760 de lei net și au ajuns până la 1.420 de lei net, adică o majorare de 25% la toate categoriile.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233