dobroge.tv

Live

Dr Planet 25 august 2020

25 august 2020
Publicitate

Atenția se îndreaptă tot mai mult către vaccinul anti SARS-Cov-2.

Ediția aceasta este în întregime despre numeroasele variante de vaccin pe care marile companii farmaceutice și programele de cercetare științifică finanțate de diverse guverne, le propun, ca soluție pentru pandemia care ne-a schimbat viețile. 

Care este cea mai bună variantă? 

Cred că în acest moment, nimeni nu poate răspunde la această întrebare. 

A reușit cineva să aducă vaccinul la o formă finală, testată deja pe oameni? Nici acest lucru nu este încă foarte clar. În ceea ce privește metodele de protecție, tendința generală este aceea de a elimina sursa de infectare, purtatul maștii în spații închise și în aglomerații, pare a fi cea mai eficientă soluție. Chinezii, un popor mai disciplinat, au realizat acest lucru, precum și alte popoare care au respectat distanțarea fizică și nu au inregistrat îmbolnăviri masive. Avem o soluție extrem de simplă: două săptămâni de completă distanțare fizică la nivel global și virusul va muri. Suntem însă capabili de o astfel de solidaritate planetară? Frica militanților antivaccinare vine din zona efectelor secundare. 

Cum vom reacționa în câteva luni față de vaccinare, atunci când vaccinul va fi disponibil? Nici acest lucru nu îl stim. 

Să ne concentrăm însă spre datele pur științifice. Orice demers de a crea un vaccin trece prin trei faze, vă explic aici care sunt acestea, în ce fază de lucru se află diversele laboratoare care încearcă să obțină un vaccin eficient împotriva SARS-Cov-2. 

Mult mai multe detalii veți afla urmărindu-ne. Vizionare interesantă!

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233