dobroge.tv

Live

Semnal de alarmă de la specialişti: patru din 100 de constănțeni sunt suspecți de cancer de piele. Cum să ne protejăm pielea

27 iunie 2022
Publicitate

Patru din 100 de constănțeni sunt suspecți de cancer de piele. Sunt concluziile în urma unor consultații care au avut loc în luna iunie în stațiunea Mamaia. Medicii specialiști trag un semnal de alarmă. Soarele pe cât de sănătos, pe atât de periculos poate fi pentru viața noastră, asta dacă nu învățăm cum să ne protejăm.

Soarele înseamnă vitalitate, sănătate și frumusețe, însă totodată el poate deveni un factor de risc pentru sănătatea noastră. Odată cu venirea verii oamenii abia așteaptă să se bronzeze și stau foarte mult la soare. Cei mai mulți susțin că au grijă de pielea lor.

Pe principiul ,,ce-i mult strică” , există și câteva reguli de care trebuie să ținem cont atunci când ne expunem la soare, atenționează medicii. Nu doar cremele protectoare trebuie să nu lipsească din rutina noastră zilnică, ținuta este de asemenea importantă.

„Nu se recomandă sub nicio formă expunerea între 10:00 și 16:00 la plajă. Și atunci cu foto protecție, un factor serios un 50+ pe toată zona fotoexpusă. Copiii până în 6 luni, părinții lor să evite expunerea solară”, a declarat Livian Merdinian, medic dermatolog.

Să folosim pălării, haine din fibre naturale, in, bumbac, ochelari de soare, cremă de protecție ale buzelor, este nevoie de o protecție foarte intensă, mai ales la bebelușii să nu-i ducem la plajă decât până la ora 10.00 și de la ora 18.00”, a spus Irene Smedea, medic dermatolog.

Gravitatea constă de fapt în riscul de a face cancer de piele, susțin specialiștii. Expunerea la soare în mod constant de la o vârstă fragedă, reprezintă un risc pentru sănătatea noastră.

„Toată această expunere solară se numește capital solar acumulat. Lucrurile astea, mai ales niște episoade de arsuri devere înainte de 18 ani, potențează serios riscul de declanșare a unor cancere cutanate pe decursul vieții”, a mai spus Livian Merdinian, medic dermatolog.

În urma unor consultații care au avut loc în luna iunie la malul mării, s-a constatat că 4 din 100 de constănțeni prezintă simptome de risc de cancer de piele, de aceea speciliștii îndeamnă oamenii să învețe să-și monitorizeze leziunile, iar dacă acestea își schimbă conformația sau apar într-un ritm accelerat, trebuie consultat cât mai repede medicul.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233