dobroge.tv

Live

A început sezonul alergiilor. Tot mai mulţi constănţeni ajung la medic: ''Sunt și situații mai grave cu bronșite astmatiforme, de natură alergică''

11 aprilie 2022
Publicitate

Se termină sezonul virozelor și începe oficial cel al alergiilor de primăvară. Cei care strănută neobișnuit de mult, cărora le curge nasul sau pe care îi ustură ochii, nu ar face rău să ia în calcul o vizită la medicul alergolog. În această perioadă, plantele și pomii încep să înflorească, iar polenul este răspândit în aer. Aceste mici granule pot afecta sistemul imunitar al persoanelor alergice.

Persoanele care suferă de afecțiuni alergice au mult de furcă în această perioadă a anului. Doamna Mihaela se luptă de când se știe cu alergiile, iar primăvara este anotimpul care îi dă cele mai mari bătăi de cap: „Destul de des din cauza primăverii, primăvara cu polenul..se declașează rinita alergică. Încep să-mi curgă ochii, te mănâncă nasul, îmi curge nasul, strănut”.

Femeia spune că vizitele la medicul de familie devin destul de dese atunci când alergia începe să îi facă probleme.

„Merg la medicul de familie, îmi dă tratament, la șase luni mă duc și la ORL pentru că se declașează rinita asta și trebuie să iau tratament de specialitate”, a spus doamna Mihaela.

Alți constănțeni apelează și la alte mijloace care îi ajută să treacă mai ușor peste acest anotimp.

"A evoluat tehnologia și odată cu evoluția ei au apărut o grămadă de aparate care purifică aerul din cameră, poți să-ți aerisești camera, poți să treci foarte ușor", a spus un constănţean.

Primele alergii care apar în primăvară sunt la arborii timpurii: mesteacăn, alun, arin, stejar și fag. Ulterior, ne deranjează plopul și teiul. Simptomele care pot varia de la ușoare la grave sunt asemănătoare celor cauzate de răceală sau gripă.

„De regulă sunt modificări cutanate, respiratorii și se însoțesc de o stare generală destul de neplăcută”, a declarat dr. Ioana Antohi, medic specialist alergologie.

Potrivit medicilor, de la an la an sunt toți mai mulți pacienți cu alergii. Aceștia atrag atenția că alergiile sunt probleme extrem de serioase, care negestionate corespunzător au consecințe grave.

„Sunt multe consultații în această perioadă legat de aceste simptome. Sunt și situații mai grave cu bronșite astmatiforme, de natură alergică care sunt tratate împreună cu medicii pneumologi pediatri și tratamentul este mai de lungă durată”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Prin Casa de Asigurări de Sănătate se pot face gratuit teste pentru alergii. În România, 1 din 4 aduți și o treime dintre copii suferă de rinită alergică, conform datelor Societății Române de Alergologie și Imunologie.

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233