dobroge.tv

Live

Dr Planet 28 iulie 2020

28 iulie 2020
Publicitate

SARS-CoV-2 încă este foarte prezent în viețile noastre.

Ne întoarcem la Dr Planet cu subiectul care ne preocupă cel mai mult în ultima vreme, SARS-CoV-2 și boala corelată acestuia, COVID-19. Revenim pe acest subiect, dat fiind importanța pe care o are informarea corectă, din surse demne de încredere. 

Revenim cu explicații științifice la noutățile care au apărut în legătură cu acest subiect, din partea cercetătorilor în acest domeniu, virusologi, medici infecționiști, sociologi, psihologi, și pe care le-am adunat în ultimele două luni pentru a ne reactualiza în această privinţă. Am realizat toți că anumite predicții în ceea ce privește acest virus, nu s-au adeverit, cum este faptul că nu moare la temperaturi mai mari de 25 de grade Celsius, însă răspândirea aerogenă rămâne, în consecință, trebuie să purtăm masca în continuare, în spații închise, pentru că acesta plutește în particulele de apă din aerul expirat, în aglomerații, chiar și în exterior atunci când distanța fizică nu e respectată. 

În ceea ce privește morfologia acestui virus, vă amintesc că este un virus de tip ARN, pătrunde în celulă, în zona de sinteză proteică, și cu o enzimă cu funcții de multiplicare a informației pe care o are, creează alți viruși. O altă noutate este atenția pe care trebuie să o dăm zonei de multiplicare. 

Dacă multiplicarea începe în partea superioară a aparatului respirator, procesul de imunizare începe și el mai devreme deci șansele de vindecare rapidă sunt mai mari. Mă opresc puțin și asupra modului de testare-diagnosticare, dar și asupra vaccinurilor care se pregătesc. Este o ediție doldora de informații.  

Vizionare interesantă și multă sănătate!

Publicitate

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233