dobroge.tv

Live

UPDATE. Zelenski a ajuns la București: „România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră” - președintele Ucrainei, primit de Klaus Iohannis. VIDEO

10 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ajuns deja la Bucureşti.

Am ajuns în Bucureşti, România, pentru discuţii cu Klaus Iohannis şi pentru a consolida relaţiile noastre de bună vecinătate”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

Acesta a apreciat din nou sprijinul pe care România l-a acordat ţării sale: „Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care ne întăreşte statul, precum şi pentru solidaritatea sa constructivă, care permite naţiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securităţii alimentare”.

Zelenski anunţă că se va discuta şi despre „continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviaţiei şi a altor coaliţii, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre şi relaţiile noastre cu partenerii”.

România este un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai întunecată zi a noastră şi al cărui sprijin se întăreşte cu timpul. Sunt sigur că această vizită va fi benefică pentru ambele naţiuni”, a mai scris Zelenski.

UPDATE. Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, l-a întâmpinat la aeroport pe preşedintele ucrainean, postând şi o fotografie.

„Bun venit în România preşedintelui Volodimir Zelenski”, este mesajul postat de Luminiţa Odobescu pe Twitter.

Discursul lui Zelenski în Parlament, anulat

Discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul reunit al Parlament, care trebuia să aibă loc de la ora 17.00, a fost anulat, au precizat surse parlamentare pentru News.ro.

Decizia anulării discursului a venit la scurt timp după ce Birourile reunite stabiliseră programul pentru ziua de marţi, care cuprindea discursul preşedintelui Ucrainei, începând cu ora 17.00, în plenul celor două Camere ale Parlamentului.

Motivul anulării discursului lui Volodimir Zelenski ar ţine de eventuale perturbări ale discursului preşedintelui Ucrainei.

UPDATE. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ajuns la Palatul Cotroceni, fiind întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. 

Preşedintele Volodimir Zelenski, care face, marţi, o vizită în România, a ajuns la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis. 

 S-au intonat imnurile celor două state şi urmează ca cei doi preşedinţi să aibă discuţii tete-a-tete, după realizarea fotografiei oficiale. 

 Ulterior, vor avea loc şi discuţii oficiale între delegaţiile celor două state. Preşedintele Ucrainei este îmbrăcat în uniforma verde, militară, pe care o poartă de la declanşarea războiului în ţara sa.


Sursă foto: X (Twitter) / @Odobes1Luminita

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233