dobroge.tv

Live

Accident cumplit în Italia. Un autobuz a căzut de pe un pod: cel puţin 21 de persoane au murit după ce şoferului i s-ar fi făcut rău. VIDEO

Accident cumplit în Italia. Un autobuz a căzut de pe un pod: cel puţin 21 de persoane au murit după ce şoferului i s-ar fi făcut rău. VIDEO
04 octombrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Un accident cumplit a avut loc marţi seară, în jurul orei 19.45, la Mestre, în apropiere de Veneţia, nordul Italiei. Cel puţin 21 de persoane au murit, printre care şi doi copii, şi alte 18 sunt rănite după ce un autobuz a căzut de pe un pod. A fost activat planul roșu de urgență și peste o sută de pompieri au intervenit la locul accidentului. Ministerul Afecerilor Externe a transmis, marţi seară, că deocamdată nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza accidentului. Printre ipotezele anchetatorilor este şi cea potrivit căreia șoferului i s-ar fi făcut rău. Printre victimele deja indentificate sunt 5 cetățeni ucraineni, un cetățean german și șoferul autobuzului, un italian în vârstă de 40 de ani.

”A existat un zvon că autobuzul a luat foc, dar a fost doar un început de incendiu care a fost imediat stins. A fost un autobuz electric care s-a prăbuşit de la 10 metri şi nu cred că a lovit cablurile de înaltă tensiune, ci s-a prăbuşit pe drumul de legătură Carbonifera, care se conectează direct la sistemul de autostrăzi din Veneto”,a declarat consilierul pentru drumuri al municipalităţii din Veneţia, Renato Boraso, pentru Sky Tg24.

Potrivit Corriere del Veneto, autobuzul, care funcţiona cu metan, era încărcat cu turişti est-europeni care se întoarceau la Marghera după ce fuseseră în Veneţia, iar la bord se afla şi un grup de ucraineni. Trei ucraineni, un croat, un german şi un francez se numără printre răniţi, scrie France-Presse, citând un purtător de cuvânt al municipalităţii.

„Am auzit frânări puternice, am crezut că este un tren. Apoi zgomotul impactului, o bufnitură. M-am alarmat și, privind afară, am văzut fum și am auzit oameni strigând după ajutor. În timp ce mă apopiam de autobuz, țipetele s-au transformat într-o tăcere de moarte înfiorătoare, care mi-a oprit sângele. Am vrut să ajut, dar am fost oprit de o prietenă de-a mea și de o polițistă, pentru că autobuzul era încă în flăcări și risca să explodeze”, a declarat Leonardo pentru LaPresse.

Ministerul de Externe: Până la acest moment nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului 

Ministerul Afecerilor Externe a transmis, marţi seară, că deocamdată nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia.

”Până la acest moment nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului. Reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa citată a precizat că, până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

Sursă foto: observatornews.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233