dobroge.tv

Live

''Au murit oameni nevinovaţi, munceau să câştige o pâine''. Imagini cu impact emoţional după explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldova A7! Patru muncitori au fost găsiţi carbonizaţi şi alţi cinci au fost răniţi! VIDEO

''Au murit oameni nevinovaţi, munceau să câştige o pâine''. Imagini cu impact emoţional după explozia de pe şantierul Autostrăzii Moldova A7! Patru muncitori au fost găsiţi carbonizaţi şi alţi cinci au fost răniţi! VIDEO
21 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Patru oameni au murit şi alţi cinci au fost răniţi după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Autorităţile au acivat planul roşu de intervenţie.  ISU Vrancea a stabilit, în urma primelor cercetări, că explozia, urmată de incendiu, a fost cauzată de fisurarea magistralei de transport al gazelor naturale şi de apariţia unor scântei mecanice, în urma lucrărilor pe şantier.

”Odată cu activarea Planului Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la faţa locului au fost angrenate următoarele forţe de intervenţie: 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărăşeşti şi 5 ambulanţe SAJ. De asemenea, au intervenit 2 elicoptere SMURD (Bucureşti şi Galaţi) care asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti”, a transmis DSU.

A fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenţie au lucrat la localizarea incendiului.

”De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert. Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenţie rămân active pentru investigarea completă a cauzelor şi gestionarea consecinţelor acestui incident”, a mai transmis DSU.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat.

ISU Vrancea a anunţat că au existat 9 victime în urma incidentului, dintre care patru au murit.

”Am fost solicitaţi să intervenim la o explozie urmată de incendiu, pe şantierul Autostrăzii Moldova, în dreptul localităţii Călimăneşti (...) În urma evemomentului, din nefericire au fost descoperite patru victime carbonizate”, au transmis oficialii ISU Vrancea.

UPDATE. Inspectorii ITM fac cercetări 

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vrancea fac cercetări în cazul exploziei urmate de incendiu produsă pe şantierul Autostrăzii Moldova, urmând a stabili dacă s-au respectat normele de securitate şi sănătate în muncă. 

Inspectorul şef al ITM Vrancea, Eliza Botezatu, a declarat, joi, la Digi 24, că inspectorii fac verificări pentru a stabili dacă s-au respectat sau nu normele de securitate şi sănătate în muncă. 

”Există o comisie mixtă, dat fiind faptul că este un accident colectiv, vor veni inspectori din cadrul Inspecţiei Muncii Bucureşti”, a arătat Botezatu. 

Potrivit sursei citate, cercetarea este una amplă. Şefa ITM Vrancea a menţionat că nu are cunoştinţă de alte sesizări privind acest şantier. 

 UPDATE. Şeful CNAIR: Încă o dată se dovedeşte că meseria de constructor este grea şi presupune riscuri 

 Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol transmite condoleanţe familiilor victimelor exploziei de pe şantierul Autostrăzii Moldova, remarcând că ” încă o dată se dovedeşte că meseria de constructor este grea şi presupune riscuri”. 

 ”Transmit condoleanţe familiilor constructorilor care şi-au pierdut viaţa în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe şantierul lotului 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău. Totodată, doresc însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi în acest accident. Încă o dată se dovedeşte că meseria de constructor este grea şi presupune riscuri”, a scris Cristian Pistol pe Facebook. 

 UPDATE. ISU Vrancea: Deflagraţia, urmată de incendiu, s-a produs din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţiei scânteilor mecanice, în urma lucrărilor pe şantier 

ISU Vrancea a transmis, joi dimineaţă, concluziile finale în urma exploziei de la Călimăneşti. 

 ”În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţiei scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7”, au arătat reprezentanţii ISU Vrancea. 

 UPDATE. Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici: Din primele concluzii, este o eroare umană, să vedem de unde vine 

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat joi, la locul exploziei pe şantierul Autostrăzii Moldova, că din primele concluzii, este o eroare umană.

 ”Din primele concluzii, este o eroare umană, vedem acum de unde vine eroarea umană, din cea constructivă a acestei magistrale, că nu ar fi la adâncimea corectă faţă de cât s-a intervenit în 2017, ultima oară, pe acest tronson şi ar fi fost remediate zonele cu o degradare mai mare de 40%. El a fost verificat în 2016, acest gazoduct, magistrală şi rezista, conform verificărilor, la o presiune de 45 de bari, pe ea avea în timpul exploziei 35 de bari de atmosfere, aşa o ţineau, cu 10 atmosfere sub cea dată de verificări”, a spus prefectul. 

 El a precizat că ”e posibil ca şi factorul noapte să fi contribuit” şi a arătat că ancheta este în desfăşurare. 

”Grav este în primul rând că au murit patru oameni, doi dintre ei este foarte greu să fie identificaţi, doi care sunt din cei cinci răniţi, mai grav, dar înţeleg că şansele sunt destul de mari să nu se întâmple mai rău”, a mai spus Halici. 

Întrebat câţi muncitori erau la momentul exploziei în zonă, Nicuşor Halici a afirmat că i s-a spus că erau 10 muncitori şi nu au fost afectaţi. 

 ”Şi acestea sunt date care sunt culese în aceste momente de la constructori de către echipele de investigaţie şi vor fi comunicate toate. Doar în punctul ăsta 10, pentru că se lucrează pe tot tronsonul. Compania ştia că există această conductă şi aici va trebui să fie clarificat faptul că, după cum aţi putut observa, nu pare o adâncime tocmai în regulă pentru o magistrală. Din punctul meu de vedere ar trebui să fie la o adâncime mult mai mare, cel puţin la ce văd. Dintr-o estimare, până într-un metru are adâncimea (..) trebuia să fie la 1,80 metri”, a spus prefectul.

Prefectul judeţului Vrancea a mai arătat că au fost discuţii şi săptămâna trecută şi au avut proiectările făcute pentru devieri, în zonă fiind 14 devieri care trebuie făcute. 

 ”Era cunoscut, investigaţia va stabili pentru că nu e singura zonă, mai sunt 14 zone. Până când nu se va identifica exact, nu va mai fi efectuată nicio lucrare pe coridorul care se suprapune cu cele 14 zone de traversare a magistralei. Trebuia în primul şi în primul rând să nu se întâmple şi trebuiau luate toate măsurile. Vom vedea cine este vinovat şi acela va trebui să răspundă. La fel de important este că astfel de lucruri trebuie avute în vedere şi o să facem o analiză în cursul acestei zile şi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, să ne spună. Eu am mai făcut acum două luni o solicitare către toate instituţiile publice, autorităţile publice, să facă o hartă a riscurilor, cu tot ce există la nivelul judeţului Vrancea”, a afirmat Halici.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233