dobroge.tv

Live

„Îmi pare rău! Nu am cum să dau timpul înapoi”. Vlad Pascu și mama sa, audiați la DIICOT - femeia ar fi încercat să șantajeze martorii din dosarul tragediei de la 2 Mai

„Îmi pare rău! Nu am cum să dau timpul înapoi”. Vlad Pascu și mama sa, audiați la DIICOT - femeia ar fi încercat să șantajeze martorii din dosarul tragediei de la 2 Mai
14 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, și mama sa sunt audiați joi la sediul DIICOT. Femeia ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul fiului său. În această polițiștii și procurorii DIICOT fac 11 percheziții vizând tineri din familii înstărite, apropiați ai tânărului, care au vândut și consumat droguri în Capitală și pe litoral.

Mama lui Vlad Pascu a sosit prima la sediul DIICOT București, unde este audiată. Potrivit surselor Adevărul, femeia ar fi încercat să șantajeze martori în cauza în care e vizat fiul său și să-i convingă să facă declarații care să fie favorabile fiului său. Ulterior, și tatăl băiatului a ajuns la sediul DIICOT. El nu are nicio calitate în dosar.

Vlad Pascu a fost adus și el la sediul DIICOT pentru audieri. „Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat, nu am cum da timpul înapoi“, a declarat tânărul, care a mai spus că nu le a-r fi cerut părinților să intervină pentru a-l ajuta în dosar.

Descinderile de joi, 14 septembrie, vizează pe de o parte cercul de prieteni al lui Vlad Pascu, alături de care se afla pe litoral în momentrul tragediei de la 2 Mai, dar și distribuitorul acestora de droguri. Sursele Adevărul arată că au loc percheziții și la mama lui Vlad Pascu, care ar fi acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Aceasta ar fi încercat să șantajeze martori în cauza în care e vizat fiul său și să-i convingă să facă declarații care să fie favorabile fiului său.

Tinerii vizați de percheziții

Potrivit adevarul.ro, printre cei vizați de ancheta DIICOT se află Duma Tudor zis Maru, un apropiat al lui Vlad Pascu. Din cercul lui Maru fac parte și persoane consumatoare de droguri, care, spun aceleași surse, sunt implicate în punerea în circulație a drogurilor de risc și mare risc. Este vorba despre Anghel Rafael George, zis „Rafael” sau „Rafa”, de 20 de ani, Bîtică Andrei-Cătălin, zis „Andrei” sau „Paco”, de 18 ani, Marei Ahmed, zis „Ahmed” sau „Moody”, de 18 ani.

Aceştia s-ar afla în cercul infracțional extins din care face parte și Vlad Pascu. Toți patru au fost observați împreună, alături și de alte persoane, în judetul Constanța,

În noaptea de 18-19 august 2023, cei patru au fost văzuți împreună, alături și de alte persoane, la Constanța. Au fost cazați în același imobil și există posibilitatea ridicată, conform informațiilor oferite de anchetatori, să fi consumat împreună substanțe interzise. Acest lucru s-ar fi întâmplat înaintea producerii tragicului accident de la 2 Mai din dimineața zilei de 19 august.

Percheziții domiciliare în Capitală

La data de 14 septembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. ,,Operaţiunea Hidra”, derulată în această dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, transmite IGPR.

CITEȘTE ȘI: DIICOT a descins la prietenii și familia lui Vlad Pascu: adolescenții ar fi vândut și consumat droguri în Capitală și pe litoral - mama ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul fiului său. VIDEO

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, urmând ca persoanele în cauză să fie duse la sediul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Conform DIICOT, percheziţiile au loc în două cauze.

„Într-o cauză, având ca obiect infracţiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziţii domiciliare, mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri. În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, precum şi pentru infracţiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispoziţie a locuinţei in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc şi mare risc, două persoane având calitatea de suspect”, precizează instituţia.

Faţă de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar pentru cel de al doilea pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul de droguri.

„La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc”, notează DIICOT.


Sursă foto: Poliția Română / Adevărul / Observator News

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233