dobroge.tv

Live

Istorie la Constanţa. Farul este noua campioană a României - focuri de artificii şi imnul We Are the Champions au răsunat la Constanţa! Sute de constănţeni au sărbătorit în stradă

22 mai 2023
Redactia DTV
Publicitate

Farul Constanţa a învins duminică seara pe FCSB cu 3-2, pe terenul de la Ovidiu, şi este noua campioană a României. FCSB a condus cu 2-0 după golurile marcate de Şut, în minutul 9, şi de Compagno, din faţa porţii, în minutul 17. Gazdele au început să preseze, iar bucureştenii au avut o bară, prin Compagno, în minutul 40, însă insistenţa Farului a dat roade în minutul 42, când Mateus Santos a înscris cu o lovitură de cap, la o greşeală a portarului Târnovanu, scrie news.ro.

În partea secundă Tudor Băluţă a egalat cu o lovitură de cap, în minutul 58, dintr- centrare a lui Casap. În continuare s-a jucat pe contre, iar gazdele au marcat golul victoriei în minutul 86, pin Louis Munteanu, aducând titlul în vitrina Farului. După fluierul final, fanii au invadat terenul bucurându-se de triumful favoriţilor lor.

Întregul stadion a strigat numele lui Hagi, venit pe teren alături de soţia sa, Marilena, amândoi intrând de mână de teren. Focuri de artificii şi imnul We Are the Champions au răsunat la Constanţa.

"În seara asta am scris istorie! Mulțumim tuturor fariștilor care au fost alături de noi necondiționat! Acest titlu este pentru voi, Constanța!", a scris Farul Constanţa pe Facebook.

Şi tatăl Simonei Halep, Stere Halep, s-a bucurat duminică seară pe teren alături de Farul după câştigarea titlului naţional.

“Este o bucurie imensă, greu de explicat în cuvinte ce se poate întâmpla în sufletul unui sportiv. Campionii s-au născut din Constanţa”, a spus el făcând referire şi la Simona, fost lider WTA.

Gheorghe Hagi, managerul echipei Farul Constanţa, a făcut o serie de declaraţii la conferinţa de presă.

„Au jucat cele mai bune echipe, în formă amândouă. Am dovedit că merităm să fim campioni, pentru că noi chiar am întors rezultate cu echipe foarte bune. E o zi frumoasă, să o punem în ramă acolo, pentru că a fost frumos pntru mine!E mai mare trăirea acum pentru că e toată Constanţa cu noi. Am crezut tot timpul, ne place să atacăm. Asta le-am spus, să continue să atace. Cred că am avut de toate în seara asta chiar dacă am început meciul foarte prost. Am marcat multe goluri. avem cele mai multe victorii, cele mai puţine înfrângeri. Sunt mândru de ei, noi am planificat aceste lucruri din vară, când v-am spus că am o echipă foarte talentată. Când i-am semnat pe Băluţă, pe Nedelcu, pe Louis Munteanu, ştiam că avem o echipă foarte talentată”, a declarat Gheorghe Hagi.

Gheorghe Popescu, preşedintele clubului Farul, şi-a felicitat jucătorii pentru victoria reuşită.

„Am câştigat în seara aceasta aşa cum am jucat întreg sezonul. Am revenit de la 2-0 la 3-2 contra uneia din cele mai bune echipe din România. Cred că e o victorie meritată, pentru că am condus 33 de meciuri acest campionat şi era păcat să nu îl ducem la bun sfârşit. Este o victorie senzaţională, jucătorii au fost incredibili în seara asta, publicul senzaţional şi cred că merităm acest trofeu. Dacă am fi câştigat cu lejeritate nu ar fi fost atât de spectaculos cum a fost întreg sezonul. Cred că a fost cel mai spectaculos sezon şi cel mai bun de când există Liga 1. Urmează petrecere, mai avem un meci. Mergem să-l jucăm cu respect şi apoi... vacanţă!”, a declarat Gheorghe Popescu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233