dobroge.tv

Live

Coduri galben şi portocaliu de caniculă. Sunt vizate şi Constanţa şi Tulcea - temperaturile vor atinge 41 de grade. HARTĂ

Coduri galben şi portocaliu de caniculă. Sunt vizate şi Constanţa şi Tulcea - temperaturile vor atinge 41 de grade. HARTĂ
22 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri galben și portocaliu de caniculă pentru mai multe judeţe din ţară, pentru zilele de duminică, 24 iulie și luni, 25 iulie. Printre judeţele afectate de caniculă se află şi Constanţa şi Tulcea. Potrivit meteorologilor, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 38-41 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Cod galben de caniculă

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

Notă: De marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării”, transmite ANM.

Cod portocaliu de caniculă

Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: În jumătatea de nord a țării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice”, transmite ANM.

Reamintim că Directorul ANM Elena Mateescu a anunțat că duminică, 24 iulie, va fi extins codul portocaliu de caniculă şi în sudul ţării -- detalii aici: Directorul ANM: Ne aşteptăm ca valul de căldură să se intensifice. Codul portocaliu de caniculă va fi extins duminică - temperaturile pot ajunge la 40 de grade. Este vizată și Dobrogea


Sursă foto: playtech.ro

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233