dobroge.tv

Live

O ţară întreagă îi plânge pe cei 8 militari care au murit în catastrofa aviatică de la Constanţa. ''Doamne, trece chiar peste noi.... Şi la scurt timp se vede flama''

O ţară întreagă îi plânge pe cei 8 militari care au murit în catastrofa aviatică de la Constanţa. ''Doamne, trece chiar peste noi.... Şi la scurt timp se vede flama''
03 martie 2022
Redactia DTV
Publicitate

A fost o noapte de groază, la Constanţa. Două accidente aviatice au îndoliat 8 familii. Un avion MiG-21 LanceR şi un elicopter IAR 330-Puma s-au prăbuşit, iar opt oameni au murit. Este vorba despre pilotul avionului, care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, şi cei şapte militari aflaţi în elicopterul care a plecat de urgenţă în căutarea pilotului.

Alarma s-a dat în jurul orei 20:00. Aeronava MiG 21 LanceR, din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac si Gura Dobrogei, într-o zonă nelocuită.

CONSTANŢA. Pilotul avionului MIG-21 Lancer, care s-a prăbușit aseară, a fost găsit mort. Costinel Iosif avea doar 31 de ani şi peste 500 de ore de zbor

La scurt timp, elicopterul care a plecat în căutarea aeronavei MiG 21 LanceR a dispărut de pe radar. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, pilotul a raportat condiții de vreme nefavorabilă și a primit ordin să se întoarcă la bază. Nu a mai apucat, însă.

CONSTANȚA. Primele imagini de la locul în care s-a prăbușit elicopterul cu cinci militari! Toți au murit: „Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române”. VIDEO

"Mig-ul se vedea roşu. În partea aia, în stânga, spre Cogealac, aşa, se vedea. Paralel cu şoseaua Tulcei se vedea MIG-ul. după aia am văzut elicopterul. Dar elicopterul l-am observat la vreo 20 de minute, zic eu", a povestit un martor, pentru observatornews.ro.

În avion se afla doar pilotul, căpitanul Costinel Iosif Niță, care avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

Avion prăbușit la Constanța. Imagini surprinse de camerele de supraveghere: o explozie puternică a luminat întregul cer. Sunt mai mulți morți. VIDEO

Elicopterul, care a căzut lângă Mănăstirea Casian, a fost observat şi de măicuţe.

"Ningea şi era vânt. Eu vorbeam la telefon, chiar cu doamna, şi aud la telefon avionul foarte jos. Zic, Doamne, trece chiar peste noi, ce are. Şi la scurt timp se vede flama", a declarat Stareţa Mănăstirii Casian.

MApN: Cinste şi onoare memoriei lor!

"În catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, şi-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.

Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorit, doi copii.

Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.

Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.

Reamintim că elicopterul militar tip IAR 330 - Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.

Operațiunile de căutare–salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.

Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi sunt alături de familiile militarilor decedați.

Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie",a scris Ministerul Apărării pe Facebook.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233