dobroge.tv

Live

A ÎNCEPUT LUPTA PENTRU KIEV! Ruşii atacă cu rachete de croazieră sau balistice, s-au auzit explozii în centrul oraşului. Zelenski: Ucraina a rămas singură

A ÎNCEPUT LUPTA PENTRU KIEV! Ruşii atacă cu rachete de croazieră sau balistice, s-au auzit explozii în centrul oraşului. Zelenski: Ucraina a rămas singură
25 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Kievul a fost atacat vineri dimineaţă cu rachete de croazieră sau balistice, susţine un consilier al Guvernului ucrainean, iar în centrul oraşului au fost auzite două explozii, conform CNN. Forţele ruseşti se află la aproximativ 30 de km de Kiev, conform unor oficiali ai administraţiei Biden.

”Atacul cu rachete de croazieră sau balistice asupra Kievului a continuat”, a transmis vineri dimineaţă, jurnaliştilor, printr-un mesaj text, Anton Gerashenko, consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne.

 

 O echipă CNN din teren a anunţat că a auzit vineri dimineaţă două explozii puternice în centrul Kievului şi o a treia la o oarecare distanţă.

Forţele mecanizate ruseşti care au intrat în Ucraina prin Belarus se află la aproximativ 30 de kilometri de Kiev, au declarat oficiali ai administraţiei Biden, conform CNN.

Alte forţe, care au intrat în Ucraina din Rusia, sunt ceva mai departe, însă ambele se îndreaptă spre Kiev, cu obiectivul de a încercui oraşul şi posibil să îndepărteze Guvernul ucrainean.

Zelenski: Rusia va trebui să discute cu noi, pentru a pune capăt războiului

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut din nou apel vineri dimineaţă la încetarea focului şi a afirmat că Rusia va trebui să discute cu partea ucraineană, pentru a pune capăt războiului, conform BBC.

La ora 7:30, el s-a adresat din nou cetăţenilor printr-un mesaj video şi a făcut apăel la Rusia, în limbile rusă şi ucraineană, pentru încetarea focului.

 

"Rusia va trebui, mai devreme sau mai târziu, să discute cu noi despre încetarea ostilităţilor şi oprirea acestei invazii”,a afirmat Zelenski, precizând: ”Cu cât aceste discuţii încep mai devreme, cu atâ mai mici vor fi pierderile Rusiei”.

El a adăugat că ucrainenii îşi vor apăra ţara până când atacurile se vor opri.

 

Volodimir Zelenski acuză vineri armata rusă de faptul că vizează zone civile la Kiev, salută ”eroismul” celor patru hărţi în înţelegerea conflictului dintre Rusia şi Ucraina şi dă asigurări că militarii ucraineni vor face tot ceea ce pot pentru a-şi apăra ţara, relatează AFP.

”În această noapte (de joi spre vineri), ei (ruşii) au început să bombardeze cartiere civile. Asta ne aminteşte (ofensiva nazistă) din 1941”,declară el într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

Bilanţul victimelor, anunţat de preşedintele ucrainean Zelenski: 137 de ucraineni au fost ucişi în lupte până acum, inclusiv civili. Alte 316 persoane au fost rănite.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat astăzi un apel către Formatul Bucureşti 9 (B9) (România, Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia şi Cehia) de a oferi Kievului asistenţă în apărare, de a impune sancţiuni şi a exercita presiuni asupra Rusiei pentru a pune capăt ostilităţilor, relatează Zerkalo nedeli, preluat de Agerpres.

„Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului. Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor“, a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.

 

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski crede că grupuri inamice de sabotori au intrat deja în Kiev şi că el este ţinta numărul 1 şi afirmă că ucrainenii au fost lăsaţi singuri să-şi apere ţara. ”Astăzi i-am intrebat pe cei 27 de lideri ai Europei dacă Ucraina va fi în NATO, i-am întrebat direct. Tuturor le e teamă. Nu răspund”, a declarat preşedintele ucrainean, conform CNN.

Consiliul European a decis sancţiuni economice împotriva Rusiei şi va pregăti un set pentru Belarus

Consiliul European a decis sancţiuni economice împotriva Rusiei şi va pregăti un set şi pentru Belarus. Prezent la reuniunea extraordinară a consiliului, preşedintee Klaus Iohannis a condamnat agresiunea rusă din Ucraina şi a subliniat că UE trebuie să îşi apere principiile şi vlorile, plledând pentru atenuarea impactului negativ al acţiunilor Rusiei asupra Republicii Moldova şi Georgiei.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat joi, 24 februarie 2022, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, convocată ca urmare a agresiunii militare neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei. Preşedintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a intervenit prin videoconferinţă, prezentând evoluţiile în curs ale situaţiei de securitate. Liderii europeni au condamnat în cei mai fermi termeni agresiunea militară rusă la adresa Ucrainei, evidenţiind că acţiunile militare ilegale ale Rusiei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a principiilor Cartei ONU şi subminează stabilitatea şi securitatea la nivel european şi global. Şefii de stat şi de guvern au arătat că Federaţia Rusă este singura responsabilă pentru acest act de agresiune şi pentru pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile pe care le va provoca”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Sursă foto/video: dailymail.com

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233