dobroge.tv

Live

Constănţeni, este nevoie de voi! O mamă şi fiica ei au rămas ale nimănui după incendiu: micuţa de 11 ani are nevoie de îmbrăcăminte, tatăl se zbate să trăiască de pe patul de spital!

Constănţeni, este nevoie de voi! O mamă şi fiica ei au rămas ale nimănui după incendiu: micuţa de 11 ani are nevoie de îmbrăcăminte, tatăl se zbate să trăiască de pe patul de spital!
17 decembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Incendiul cumplit ce a înghiţit un bloc din Constanţa, în noaptea de miercuri spre joi, a schimbat destinele a zeci de familii. Oamenii au rămas pe drumuri chiar înainte de Sărbători, iar mărturiile celor care au scăpat ca prin minune din ghearele morţii sunt cutremurătoare. Cei mai mulţi s-au refugiat pe la rude, prieteni, alţii vor fi ajutaţi de Primărie să găsească un acoperiş deasupra capului. Din fericire, nimeni nu a murit: Mărturiile oamenilor care s-au salvat din ghearele flăcărilor: „Ne-am întors după hăinuțele fetei că vrea mâine să meargă la școală, are serbare”

Totuşi, un locatar nu a fost aşa de norocos. El este internat la Terapie Intensivă şi se luptă pentru viaţa lui, pentru a-şi strânge din nou în braţe soţia şi fiica lui.Marian Cernica, cadru militar, este internat la secția de chirurgie plastică, cu arsuri pe căile aeriene superioare și arsuri de gradul II și III pe 7% din suprafața corpului.

Pe Facebook a fost lansat un apel pentru cei care doresc să doneze hainuţe pentru fiica lui de 11 ani, precum şi încălţăminte. Totodată, toţi cei care pot face donaţii pentru familiile din blocul afectat de incendiu o pot face la Şcoala nr.37.

"Seara buna tuturor!

In urma incendiului de azi noapte, mai multe apartamente din complexul in care locuim au fost serios avariate. Slava Cerului nu sunt victime, dar avem un drum lung de parcurs pana ce urmele acestui incediu vor disparea. Nu mai zic de traume...

Pana la intocmirea unei forme juridice, cine doreste sa doneze in sprijinul acestor familii o pot face la scoala nr.37.

Apreciez grija tuturor in ceea ce ne priveste si va mutumesc!",a scris Simona V. pe Facebook.

Totodată, camarazii săi din Liga Militarilor Profesioniști au lansat un apel pentru cei toţi care doresc să fie alături de această familie greu încercată.

"APEL UMANITAR‼️LMP sprijină camarazii în momentele grele!

Noaptea trecută, mai multe familii din municipiul Constanța au petrecut momente de spaimă, în urma incendiului izbucnit la un bloc care a ars ca o torță, fiind compromis aproape în întregime. La Spitalul Județean Constanța au fost transportați în total 9 pacienti (2 copii şi 7 adulți).

Un singur pacient a fost preluat pe cod roşu, fiind urgență majoră, şi a rămas internat. Este vorba despre camaradul nostru, Cernica Marian, care prezintă arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gr.II şi III pe 7 % din suprafata corporala. Acesta este internat pe secția de chirurgie plastică/terapie intensivă. Este în momentul de față intubat, dar starea sa este stabilă.

Soția şi fetița camaradului nostru se află în afara oricărui pericol şi vor fi cazate la căminul de garnizoană C2. Colegul nostru are mare nevoie de ajutorul nostru, poate mai mult decât oricând. Camarazii din unitatea din care face parte s-au organizat deja pentru a-l ajuta şi l-au desemnat pe domnul Talpan Silviu să se ocupe cu strângerea fondurilor şi ajutoarelor atât financiare cât şi materiale. Liga Militarilor Profesionişti doreşte să-l sprijine pe camaradul Cernica în aceste momente de grea încercare şi îi roagă pe toți membrii săi şi pe toți oamenii de bine să procedeze la fel. Să strângem rândurile, camarazi! Avem o viață de salvat! Să ne organizăm exemplar, cum doar noi, militarii, ştim să o facem, si sa il ajutam cum putem fiecare! Orice mic ajutor contează şi poate face diferența între speranță şi deznădejde.

Puteți face donații pentru camaradul nostru în contul IBAN: RO38RZBR0000060023185231, deschis în lei la Raiffeisen Bank, pe numele lui SILVIU TALPAN", se arată în postare.

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233