dobroge.tv

Live

Guvernul Cîţu a fost demis. Cioloş: USR PLUS are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL, dacă PNL îşi va dori acest lucru

Guvernul Cîţu a fost demis. Cioloş: USR PLUS are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL, dacă PNL îşi va dori acest lucru
05 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Moțiunea de cenzură depusă de PSD este dezbătută și votată marți în plenul reunit al Parlamentului. Ședința a început puțin după ora 12:00. Pentru ca moțiunea să fie adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis este nevoie de 234 de voturi. Ultimele calcule arată că partidele care au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură (PSD-USR-AUR) strâng aproximativ 280 de voturi.

Au fost exprimate 281 de voturi.

Pentru ca moţiunea să treacă erau necesare 234 de voturi.

Guvernul Cîţu a fost demis cu un scor fabulos – 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor!”, a scris pe Facebook liderul PSD Marcel Ciolacu.

După încheierea dezbaterilor pe moţiune, premierul Florin Cîţu părea resemnat, răspunzând la întrebările reporterilor: „Ar trebui să puneţi aceste întrebări celor care au dat Guvernul astăzi jos”.

UPDATE. A fost anunţat ofiicial rezultatul votului, fiind înregistrate 281 de voturi ”pentru” şi niciun vot împotrivă.

”Numărul total al deputaţilor şi senatorilor este de 466. Numărul deputaţilor şi senatorilor prezenţi 318. Numărul total de voturi exprimate 281. Anulate voturi zero. Din care votul pentru motiunea de cenzură 281, voturi contra, abţineri zero. Se constată că a fost întrunită majoritatea voturilor pentru adoptare, potrivit Constituţiei”, a anunţat în plen social-democratul Daniel Suciu.

”Având în vedere rezultatul voturilor exprimate de deputaţi şi senatori, moţiunea de cenzură a întrunit numărul de voturi necesar prevăzute în Constituţie pentru adoptare. Ca urmare, Parlamentul României adoptă moţiunea de cenzură şi retrage încrederea acordată Guvernului, prin hotărârea Parlamentului nr 31/2020. Potrivit Constituţiei, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului noului Guvern învestit de Parlament”, a afirmat fostul lider liberal, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

UPDATE. Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că, după ce moţiunea de cenzură a trecut şi Florin Cîţu ca premier devine de astăzi istorie", USR PLUS are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL, "dacă PNL îşi va dori acest lucru şi dacă este în măsură să facă o altă propunere de premier decât Florin Cîţu", dar şi pe cea a rămânerii în opoziţie. "Singura formulă în care USR PLUS poate să intre, singura formulă de guvernare, este cu PNL şi cu UDMR, dar cu un alt premier decât Florin Cîţu", a precizat el.

"O moţiune de cenzură în urma căreia jocul politic se resetează. USR PLUS a susţinut această moţiune de cenzură care ne permite să începem discuţia formării unui guvern care chiar să lucreze pentru reforme, pentru România şi nu în interesul unui partid sau în interesul unor persoane. Deci după ce această moţiune a trecut şi Florin Cîţu ca premier devine de astăzi istorie, USR PLUS are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL, dacă PNL îşi va dori acest lucru şi dacă este în măsură să facă o altă propunere de premier decât Florin Cîţu, şi atunci împreună cu PNL şi cu UDMR suntem dispuşi să discutăm refacerea coaliţiei de guvernare cu un program de reforme şi cu un calendar ataşat foarte precis", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Dacian Cioloş

El a precizat că a doua variantă pentru USR PLUS este rămânerea în opoziţie, dacă PNL intenţionează să facă o altă majoritate cu PSD.

Cioloş a spus că aşteaptă poziţia PNL, dar şi pe cea a preşedintelui Klaus Iohannis.

"Singura formulă în care USR PLUS poate să intre, singura formulă de guvernare, este cu PNL şi cu UDMR, dar cu un alt premier decât Florin Cîţu",a subliniat el.

UPDATE. Președintele Klaus Iohannis face declarații de presă la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, după votul din Parlament pe moțiunea de cenzură prin care Guvernul Cîțu a fost demis: Iohannis, după ce Guvernul Cîţu a fost demis: Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi este ”criză”. Consultări cu partidele, săptămâna viitoare

Sursă foto: Realitatea

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233