Judeţul Constanţa, aflat în scenariul roşu, este din nou în topul cu cele mai multe cazuri noi de COVID. În municipiu, incidenţa este astăzi de 4,85

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 6.186 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 89 de decese. La ATI sunt internaţi 1.266 de pacienţi. În Capitală sunt 1.245 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.
”Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 874.985 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 790.813 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 6.186 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.
În Bucureşti sunt 1.245 de cazuri noi. Judeţele cu cele mai multe cazuri noi sunt: Ilfov - 433, Timiş- 376, Cluj - 296, Constanţa 274, Braşov - 273, Galaţi - 187, Hunedoara - 169, Dolj - 155, Iaşi - 143.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este peste 5 în Ilfov şi Timiş, peste 4 în Bucureşti şi Braşov, iar în Alba, Cluj, Constanţa, Hunedoara, Sălaj este peste 3.
Incidenţa la Constanţa este de 4,85
- Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise. Este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.
- Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă.
- Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă.
- Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este interzisă.
- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.
- Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.
- În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la pct. 5 și 6 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.
- Operatorii economici prevăzuți la pct. 5 și 6 vor respecta obligațiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri nr. 1493/2788/149/2020 pentru aprobarea Normei privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de alimentație publică de tipul restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor, precum și în spațiile special amenajate din exteriorul clădirilor.
- Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.
- Funcționarea operatorilor din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, este permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (H CNSU 60/17.12.2020).
- Măsurile intră în vigoare din data de 17 martie și vor fi valabile pentru 14 zile, urmând a fi reevaluate.
Eveniment
Social
Externe
Sănătate
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

