dobroge.tv

Live

CARANTINĂ CONSTANȚA

Silviu Coșa: „Există posibilități serioase de prelungire a carantinei pe municipiul Constanța”

02 decembrie 2020
Publicitate

„Există posibilități serioase de prelungire a carantinei pe municipiul Constanța” - Este afirmația prefectului Silviu Coșa. Autoritățile iau în calcul această decizie după ce rata de incidență la mia de locuitori nu a scăzut în ultimele zile. Continuarea restricțiilor ar însemna, însă, dezastru pentru agenții economici.

Pe 20 noiembrie, municipiul Constanța intra în carantină zonală, după ce rata de infectare depășea pragul de 6 la mia de locuitori, care necesită măsuri suplimentare.

9,35 la mia de locuitori era incindența infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, cumulat în 14 zile, când municipiul Constanța a intrat în carantină. Însă măsurile adoptate de autorități par să fie fără rezultat, deoarece, de atunci și până în prezent, incidența a fost în medie de peste 10 la mia de locuitori.

Autoritățile spun că municipiul se află într-o zonă de platou din punct de vedere al cazurilor de îmbolnăvire.

Sperăm ca în câteva zile, efectele pozitive ale carantinei să se vadă în incidența și pe județ și pe municipiu”, spune Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Doar că o nouă analiză de risc a Direcției de Sănătate Publică va stabili exact ce măsuri sunt necesare pentru municipiul Constanța. Prelungirea carantinei pare a fi, însă, inevitabilă.

Există posibilități serioase de prelungire a carantinei pe municipiul Constanța”, declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Doar că această decizie i-ar afecta și mai mult pe agenții economici. Restaurantele, de pildă, au avut enorm de suferit din cauza pandemiei. Iar previziunile nu par să fie favorabile.

Dacă vom continua cu carantinarea cred că toate restaurantele vor închide până la sfârșitul anului și vom redeschide la anul. Nu consider că domeniul HoReCa este motivul pentru care crește numărul de cazuri în Constanța. 90% din angajați îi avem deja în șomaj tehnic și estimăm că o să-i trimitem pe toți în șomaj pentru că altă variantă nu există”, spune Nicu Lascu, patron restaurant.

În schimb, locuitorii oraşului au păreri împărțite cu privire la posibilitatea prelungirii restricțiilor.

Nu mi se pare normal. Eu cred că s-a stat destul în carantină. Este foarte greu, vin sărbătorile”, spune o constănțeancă.

Nu este bună, deloc nu este bună. Eu sunt cadru medical, Știu despre ce vorbesc. Au încurcat undeva treburile. Poate să se stea în genunchi și nu se mai rezolvă”, spune o altă constănțeancă.

Este bine să mai prelungească. Este bine intenționată. Să respecte lumea și să stea cât de cât acasă și în zonă. Să nu plimbe virusul dintr-o parte într-alta”, spune un constănțean.

În total, 18 localități din județul Constanța sunt carantinate. Pe lângă municipiul reședință de județ, pe lista roșie mai sunt Ovidiu, Costinești, Medgidia, Valu lui Traian, Cernavodă sau Năvodari.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233