dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS CONSTANŢA

Încă o zi cu sute de îmbolnăviri cu coronavirus: rata de incidenţă în oraşul Constanţa a ajuns la 8,13! Noi măsuri impuse de autorităţi

Încă o zi cu sute de îmbolnăviri cu coronavirus: rata de incidenţă în oraşul Constanţa a ajuns la 8,13! Noi măsuri impuse de autorităţi
17 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Nu trece zi în care să nu se înregistreze sute de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, la Constanţa. Astăzi, Constanţa se află în topul judeţelor cu cele mai multe noi cazuri de coronavirus, în ultimele 24 de ore înregistrându-se 422 de noi îmbolnăviri. 

Astfel, potrivit DSP COnstanţa, rata de incidență a cazurilor de coronavirus pe judeţ a ajuns la 5,35, în timp ce la nivelul municipiului a ajuns la 8,13. Acest lucru ar putea duce la carantinarea oraşului Constanţa, deoarece a fost depăşit pragul de 6/mia de locuitori, cifră de la care se impunea carantina. Autorităţile nu au anunţat nimic oficial în acest caz, dar nu au exclus carantinarea oraşului Constanţa, dacă cazurile vor continua să crească.

Şi primarul Constanței, Vergil Chițac, a transmis zilele trecute un apel către constănțeni pe pagina sa de Facebook, pe care îi îndeamnă să respecte regulile de combatere a răspândirii virusului. Primarul a anunţat că dacă situația se va degrada în continuare până la nivelul unei linii roșii critice, se ia în calcul posibilitatea impunerii unor măsuri speciale de carantină pentru întregul municipiu.

"Nu ieșiți din case decât pentru urgențe. Lucrați de la domiciliu acolo unde posibil. Evitați deplasările inutile. Ascultați și aplicați sfaturile medicilor. Fiți prudenți în spațiul public, acolo unde vulnerabilitățile sporesc. Respectați cu strictețe regulile de carantinare sau de izolare la domiciliu, acolo și când este cazul (persoanele care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, persoanele caresunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2 și, respectiv, persoanele confirmate cu noul coronavirus și externate). Respectați cu strictețe interdicțiile actuale: interdicția de circulație în interiorul localității pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, interdicția de circulație în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00 etc. Amânați pentru momente mai prielnice sărbătoririle, aniversările, petrecerile în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private ...Suntem în stare de alertă cu toții, autorități și cetățeni. Alerta presupune în prim rând grijă, protecție, responsabilitate și reguli", se arată, printre altele, în mesajul primarului.

CORONAVIRUS ROMÂNIA: 8.262 de cazuri noi de persoane infectate, 186 de decese

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 8.262 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 186 de decese. La ATI sunt internaţi 1.174 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. 

”Până astăzi, 17 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 253.244 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 8.262 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 5,54 în Bucureşti. Cea mai mare valoare a acestui indicator este în Sibiu - 9, Cluj - 7,42, Ilfov - 6,9, Timiş - 6,85.Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 497 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 9.261 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 16.11.2020 (10:00) – 17.11.2020 (10:00) au fost raportate 186 de decese (110 bărbaţi şi 76 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 15 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 45 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 69 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 51 decese la categoria de peste 80 de ani.

182 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar 4 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi.

Noi măsuri luate în Constanța și Agigea împotriva răspândirii COVID-19

Rata mare de infectare din municipiul Constanța și comuna Agigea au determinat autoritățile să ia noi măsuri în aceste localități. Sunt vizate, printre altele, mijloacele de transport în comun și activitățile angajaților la locul de muncă, fie că este vorba de pauza de țigară. Vor continua și controalele, și nu numai în zonele aglomerate, este decizia autorităților.

Iar din această săptămână, constănțenii vor trebui să poarte și mănuși, nu numai măști în mijloacele de transport public, iar telefonul nu va mai putea fi folosit în timpul călătoriei. Mai multe detalii: Noi măsuri luate în Constanța și Agigea împotriva răspândirii COVID-19: autorităţile anunţă controale!

Autorităţile au închis parcurile de distracţii din Constanţa

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Constanţa a decis, luni, închiderea locurilor de joacă şi dezinfectarea, zilnic, a străzilor şi trotuarelor, precum şi a pieţelor agroalimentare. Ma multe detalii:CONSTANŢA. Se închid locurile de joacă, străzile se dezinfectează zilnic

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233