dobroge.tv

Live

CORONAVIRUS CONSTANŢA

Noi măsuri luate în Constanța și Agigea împotriva răspândirii COVID-19: autorităţile anunţă controale!

16 noiembrie 2020
Publicitate

Rata mare de infectare din municipiul Constanța și comuna Agigea au determinat autoritățile să ia noi măsuri în aceste localități. Sunt vizate, printre altele, mijloacele de transport în comun și activitățile angajaților la locul de muncă, fie că este vorba de pauza de țigară. Vor continua și controalele, și nu numai în zonele aglomerate, este decizia autorităților.

În mijloacele de transport public în comun din municipiul Constanța de abia dacă se respectă regulile de distanțare fizică. Se intră necontrolat în autobuze și doar masca pare să amintească de pandemie. Și puținii călători care au grijă de igiena lor.

Iar de această săptămână, constănțenii vor trebui să poarte și mânuși, nu numai măști în mijloacele de transport public. Telefonul nu va mai putea fi folosit în timpul călătoriei. Sunt unele dintre măsurile dispuse de autoritățile județene, din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-CoV2.

Ne aflăm într-o zonă foarte apropiată de ceea ce înseamnă instituirea carantinei. Și tocmai de aceea, în încercarea de a evita și mai mult limitarea libertății de mișcare a constănțenilor, au fost dispuse anumite măsuri, legate atât de transportul în comun cât și de resposabilizarea Unităților Administrativ Teritoriale”, declară Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Oamenii par să fie de acord cu ele. Sunt călători care chiar de la debutul pandemiei spun că n-au mai urcat în autobuz fără mănuși.

Le-am luat de prima dată și le folosesc, mai ales acum”, spune un constănțean.

Dacă porți mănuși, normal că nici nu ai cum să vorbești la telefon și să formezi un număr sau să dai un mesaj. Ar fi foarte bine și asta”, menționează o constănțeancă.

O altă măsură ce luni era în curs de analizare se referea la posibilitatea înființări unor noi stații de autobuz, astfel încât cele de urcare să fie diferite față de cele de coborâre. Este o decizie care ar fi cam dificilă. Cel puțin asta cred călătorii. Și rămâne de văzut ce va stabili municipalitatea.

Nu cred că se poate așa ceva. E mai greu”, spune o constănțeancă.

Înființarea unei stații de autobuz presupune obținerea anumitor avize, inclusiv de la Poliție. Este un atribut al autorității locale, care știe ce are de făcut și rămâne să se dispună măsurile necesare”, mai spune Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

De unele reguli se va ocupa și Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța. Atunci când vine vorba de pauzele de masă, turele de lucru și chiar locul special de fumat. În acest caz, nu vor mai avea voie mai mult de 2 persoane. Și la o distanță de cel puțin 2 metri. Alexandru este fumător și nu pare deloc deranjat de această decizie.

Eu în mare parte ies singur. Prefer să ies singur. Sau fumez și după iese altcineva. Îl înlocuiesc”, spune Alexandru.

Nu sunt singurele lucruri la care constănțenii trebuie să fie atenți, în contextul actual al pandemiei.

Vor continua acțiunile de control, însă nu vor fi vizate numai zonele aglomerate, precum piețele sau stațiile de autobuz. Așa că așteptați-vă să vedeți autoritățile prin mai multe zone din Constanța.

Toate aceste măsuri sunt valabile și în localitatea Agigea, unde rata de incidență a trecut de 6 la mia de locuitori. Și, pe de altă, parte, Direcția de Sănătate Publică trebuie să stabilească un calendar după care se va face dezinfecție în spațiile publice din Constanța și Agigea. Luni, rata de infectare cu SARS-CoV-2 era de 7,83 la mia de locuitori în municipiul Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233