dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Goană după medicamente pentru prevenirea infectării cu COVID-19

10 noiembrie 2020
Publicitate

Constănțeni care vor să se imunizeze sau bolnavi cu simptome ușoare, cu toții caută diferite medicamente în farmacii. Vitamine, suplimente alimentare și paracetamol - acestea par să fie „armele” în lupta cu noul coronavirus. Specialiștii avertizează că tratamentul nu trebuie luat după ureche.

Constănțenii au început periplul prin farmacii. Oamenii caută vitamine, suplimente alimentare și orice le-ar putea fi de folos în această perioadă, pentru a se proteja de virusul SARS-CoV-2. Mulți recunosc că înainte de pandemie nu obișnuiau să ia atâtea medicamente. Acum sunt mai precauți. Le este teamă de noul coronavirus.

Trebuie să fim atenți. Iau și eu și întreaga familie vitamina C, vitamina D și suplimente pentru creșterea imunității. Înainte nu luam pentru că nu aveam nevoie”, spune o constănțeancă.

Dorința oamenilor de a se apăra de virus se vede și în farmacii, unde sunt tot mai multe cereri. Iar pe lângă cei care doresc să își crească imunitatea, mai sunt și pacienții infectați cu noul coronavirus, ce prezintă simptome ușoare și rămân în izolare la domiciliu. Pentru aceștia, rudele sau prietenii vin să cumpere medicamente.

Încep deja să apară probleme cu aprovizionarea având în vedere că din ce în ce mai mulți pacienți se tratează acasă. Dăm produse pe bază de paracetamol, suplimente alimentare, precum vitamine sau minerale”, spune Elena Iorgoveanu, farmacist manager.

Și pacienții COVID-19 confirmă acest lucru.

Mă tratez cu vitamine în general. Vitamina C, vitamina D, Zinc și paracetamol”, spune un pacient infectat cu SARS-CoV-2.

În unele farmacii, așa-zisa schemă care ar trebui urmată în contextul pandemiei, atât de cei care vor să se protejeze, cât și de cei confirmați pozitiv cu SARS-CoV2, este cunoscută de angajați.

Specialiștii atrag, însă, atenția, că medicamentele nu trebuie luate după ureche, în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Întotdeauna este nevoie de o părere avizată.

Susținem organismul cu hidratare, cu vitamine, cu medicamente care combat febra sau durerea. Tratamentul începe pe simptome. Deci dacă omul are o durere de cap peste care nu poate să treacă sau o durere de gât, atunci în recomanzi, o dată, de două ori pe zi, un număr limitat de zile”, menționează Eugenia Munteanu, medic de familie.

Cererea mare de medicamente nu se vede numai în farmacii, pentru pacienții cu simptome ușoare. Și în spitale ar fi probleme, când vine de vorba de tratamentul pentru bolnavii în stare mai gravă.

În ceea ce privește achiziționarea Remdesivirului, a existat un acord la nivel european. Pe baza acestui acord, fiecare țară membră a Uniunii Europene, pe baza cotei contractate de la nivel european, a comandat un anumit număr de fiole”, declară Ludovic Orban, premierul României.

În România, marți, 10 noiembrie, au fost anunțate 7.304 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 361 în județul Constanța. Pe de altă parte, rata de incindență în municipiul Constanța era marți de 5,86 la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233