Situație gravă la un spital din țară: toate paturile de la terapie intensivă sunt ocupate, iar stația de oxigen nu face față

Situație gravă la secția de Boli Infecțioase a Spitalului din Botoșani. Vechea stație de oxigen nu mai face față numărului mare de pacienți internați cu COVID-19. Cele mai mari probleme sunt semnalate în timpul nopții, când consumul de oxigen este mai mare.
„În cursul nopții, stația de oxigen nu face față celor 27 de surse fixe care sunt foc continuu. Noaptea, necesarul de oxigen al pacientului e mai mare. Scade presiunea cu 10-15 l pe minut și poate ajunge la 6-7 l pe minut. Asta înseamnă că pacientul va denatura, deci are nevoie de oxigen și nu avem de unde să-i dăm”, a explicat dr. Valentina Morcov pentru Digi 24.
La Anestezie și Terapie Intensivă (A.T.I.) nu mai sunt locuri, astfel este greu să fie asigurat necesarul de oxigen al pacienților ce au nevoie de două astfel de surse.
„Avem 89 de paturi, iar 27 au acces la această sursă fixă, care și așa nu poate furniza oxigen suficient. Avem pacienți care au nevoie de două surse de oxigen, deci punem și cea de perete și cea din concentrator pentru că nu avem loc la ATI”, mai spune medicul.
Din cauză că stația de oxigen nu face față, medicii au fost nevoiți să facă improvizații pentru ca toți pacienții ce au nevoie, să fie conectați la o sursă de ventilație artificială.
„Pe măsură ce la un pacient mai crește saturația, mai mutăm aparatul concentrator pe care-l avem. Acum mutăm la cazurile mai grave. Mai încercăm la ATI, când mai prindem câte un loc dăm acolo. Am făcut inclusiv improvizații, am scos de la un concentrator 2 ieșiri, deci 2 tuburi conectate să poată primi 2 pacienți oxigen, chiar dacă nu e cantitatea suficientă, dar tot e bine decât nimic. Ieri erau 30 de pacienți. Toți într-o situație gravă. 27 erau la surse fixe, restul erau pe concentrator. Cei care erau la surse fixe, unii au nevoie și de a două a sursă, deci încă un concentrator. Cel puțin trei bolnavi aveam ieri pe două surse de oxigen”, a conchis medicul.
Sursă foto: Regina Maria
Eveniment
Social
Externe
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

