dobroge.tv

Live

Semnal de alarmă în Constanţa: tot mai mulți micuți ajung la doctor cu enteroviroză!

13 octombrie 2020
Publicitate

Răceala, virusul gripal sau Covid-19 nu sunt singurele pericole din acest sezon rece. Mulți copii sunt vizați de diverse afecțiuni digestive, ce le pot aduce numeroase disconforturi. O igienă bună a mâinilor ne păzește de multe probleme.

Sezonul rece se apropie și odată cu el începe și perioada în care se suprapun cele mai multe virusuri. Mulți părinți se confruntă în această toamnă, cu diverse afecțiuni digestive la cei mici.

"Având și situația de așa natură, încercăm să ne protejăm cât mai mult posibil, dar se întâmplă. De exemplu, pune mâna pe jos sau la locurile de joacă este foarte expusă. I-au apărut niște bubițe la guriță, am fost la doctor și ni s-a spus că dacă mai stăteam, ajungeam la boala mânâ-gură-picior", a spus o mămică.

Medicii îi sfătuiesc pe părinți să fie foarte atenți la simptomele copiilor. Tot mai mulți micuți ajung la doctor cu enteroviroză. Aceasta se poate manifesta de la forme ușoare, până la forme grave, cu deshidratare severă.

"Pe lângă aceste manifestări respiratorii, în ultimul timp, destul de frecvente au fost manifestările unei enteroviroze. Copiii s-au prezentat pentru scaune proaste, vărsături, dureri abominale și acestea au cedat tot la tratament simptomatic și regim igieno-dietetic. Deci sunt și viroze respiratorii și digestive în acest moment în oraș", a declarat Eugenia Munteanu, medic de familie.

Sunt și părinții care sunt extrem de grijulii atunci când vine vorba de sănătatea copilului: "Toată ziua îl șterg cu șervețele și după ce mergem la locul de joacă, îl șterg și cu șervețele și cu lichid antibacterian. Când ajung la mașină la fel, acasă primul lucru îl spăl pe mânuțe. Fructele foarte bine spălate. Dacă a căzut pe jos, ori îl ștergem, ori îl spălăm. Acum nici să exagerăm, dar nici să mâncăm de pe jos nu cred că e ok".

Alții sunt de părere că micuții trebuie lăsați să-și construiască singuri imunitatea: "Consider că, într-adevăr este important să te dezinfectezi, dar e important să-și facă și imunitatea și dezvoltând aceste viroze devine mai puternic".

Mulți copii servesc gustări în parc sau la locul de joacă, ceea ce nu este tocmai indicat. Specialiștii spun că nu este suficient să ștergem copilul cu șervețele umede și apoi să le oferim mâncare, ci ne recomandă să evităm hrănirea acestora pe stradă.

Enteroviroza poate fi transmisă pe cale respiratorie, însă principala cale este cea intestinală. Aceasta are de obicei o durată de 7-10 zile, însă netratată, poate fi periculoasă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233