dobroge.tv

Live

Constanța, la un pas de noi restricții

03 octombrie 2020
Publicitate

Constanța nu este de parte de noi restricții. Asta în cazul în care rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul coronavirus trece de 1,5 la mia de locuitori. Bolnavii cu SARS-CoV 2 ocupă, rând pe rând, paturile spitalelor din județ, iar autoritățile și specialiștii îndeamnă la respectarea regulilor. Oamenii sunt conștienți că mulți ignoră cu desăvârșire pericolul.

Într-o săptămână, județul Constanța a înregistrat peste 300 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Nu pare foarte grav, dacă ar fi să raportăm situația cu cele din alte județe ale țării. Însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple nici la noi. Autoritățile au luat de câteva zile, chiar, decizia de a suplimenta locurile din spitalele din județ, pentru a fi mai bine pregătite pentru posibile valuri de pacienți.

Peste 600 de paturi, distribuite în mai multe spitale, are în total județul Constanța pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Și majoritatea sunt ocupate. Creșterea cazurilor nu înseamnă numai spitale pline, ci și impunerea unor noi restricții. Deja s-au luat în 2 localități constănțene, urmare a depășirii ratei de incidență de 1,5 la mia de locuitori. Municipiul Constanța se apropie și el cu pași repezi de noi restricții după ce a atins un indice de 1,33.

Recomandările autorităților și specialiștilor sunt, la unison, respectarea tuturor măsurilor pentru a evita creșterea numărului de infectări și reluarea restricțiilor.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la mia de locuitori să fie luate măsuri restrictive. Printre acestea se numără închiderea localurilor, sălilor de jocuri sau de spectacol.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233