dobroge.tv

Live

STUDIU. Sute de cazuri de agresiune, hărţuire şi stigmatizare la adresa personalului medical şi a pacienţilor cu Covid-19

21 august 2020
Publicitate

Cele 611 incidente s-au înregistrat în 40 de ţări. Peste 20 la sută din incidente au inclus violenţă fizică, 15 la sută au fost incidente de discriminare pe bază de frică, iar 15 la sută au fost atacuri verbale sau ameninţări. 

Îngrijorător este că acestea sunt doar incidentele ştiute. Numărul real este probabil mult mai mare. Atunci când protagoniştii incidentelor au fost membri ai comunităţii, un rol semnificativ l-a avut teama de propagare a Covid-19. Când autorii violenţelor sau ameninţărilor au fost pacienţi sau rudele lor, a fost vorba de durerea legată de moartea unei rude sau de frica de propria moarte.

În Bangladesh de exemplu, s-a aruncat cu cărămizi în locuinţa unui medic testat pozitiv cu coronavirus, pentru a-l forţa pe acesta să părăsească zona împreună cu familia sa.

În Filipine, un angajat din domeniul medical şi fiii săi au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţa după ce au fost hărţuiţi şi discriminaţi de către vecini, care le-au oprit acestora şi curentul electric.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii face un apel către guverne şi comunităţi să lupte împotriva dezinformării care contribuie la apariţia incidentelor şi să facă astfel încât cei care lucrează în domeniul medical să îşi desfăşoare activitatea în siguranţă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233