CONSTANŢA. Spitalul de Boli Infecțioase ar putea să fie redeschis, parţial, la finalul săptămânii viitoare. ''Demisolul este gata din punct de vedere al instalației electrice și al ventilației''
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța ar putea să-și deschidă porțile de săptămâna viitoare, atunci când va avea loc o inspecție în urma căreia se va autoriza redeschiderea, dar doar parțială a unității medicale. Vor fi funcționale saloanele de la demisolul clădirii, laboratoarele și farmacia spitalului. Până în prezent aici s-au realizat toate lucrările necesare care să ofere siguranță deplină atât pacienților, cât și angajaților.
După lungi așteptări, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța ar putea să fie redeschis la finalul săptămânii viitoare. Documentația a fost pusă la punct, iar lucrările de la instalația electrică au fost și ele finalizate pe saloanele de spitalizare-zi, în laboratoare și în farmacia unității medicale. De asemenea, tot în cursul săptămânii viitoare va avea loc și inspecție pentru a se elibera certificatul de autorizație care să permită redeschiderea parțială a spitalului.
„Vrem să demarăm deschiderea parțială, permanentă așa cum am spus, a spitalului. Demisolul este gata din punct de vedere al instalației electrice și al ventilației. Ieri am depus documentația la DSP pentru obținerea unui aviz de funcționare în aceste spații”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.
Aproximativ 400 de prize au fost montate doar în laboratoarele unității medicale. De asemenea, saloanele care se vor deschide sunt dotate cu sistem de alarmă în caz de incendiu, ventilatoare noi, senzori de detecție a oxigenului și hidranți. În acest moment în demisolul unității medicale, pe secția spitalizare-zi, sunt disponibile 10 paturi.
„Este gata și laboratorul mare al spitalului în care sunt cuprinse toate compartimentele, hematologice, biologie moleculară, și acela este gata, documentele sunt depuse și pentru avizarea lui și de asemenea, farmacia este și ea funcțională în acest moment”, a precizat dr. Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.
Clădirea unității medicale a fost trecută în risc seismic 1, iar din acest motiv, reprezentanții spitalului au încercat să obțină o autorizație de construire în regim de urgență pentru ca lucrările să se miște într-un ritm alert.
„Documentele au fost depuse, așteptăm să mai avem o discuție preliminară cu colegii de la DSP și sperăm că în cel mai scurt timp să avem avizul. Poate până la sfârșitul săptămânii primim un aviz”,a adăugat dr. Claudia Cambrea, manager SCBI Constanța.
În continuare muncitorii lucrează la sistemul electric și de ventilație, precum și la nivelele superioare ale spitalului, iar reprezentanții unității medicale speră ca în cursul acestei veri unitatea medicală să funcțioze în totalitate.