dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Nu mai sunt tichete de masă la centrele de vaccinare. ''Deşi afară am pus anunţ că nu mai avem, oamenii speră totuşi că înăuntru e altceva''

16 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Nu mai sunt tichete de masă la centrele de vaccinare din oraș de la începutul lunii ianuarie. De o lună şi jumătate constănțenii care se duc după aceste vouchere pleacă dezamăgiți fără ele. Unii au făcut cale întoarsă de câteva ori, alţii înroşesc linia de telefon pusă la dispoziție de reprezentanții centrului de la Pavilionul Expozițional. Întrebările de pe buzele oamenilor sunt tot timpul aceleași: ,,Aveți tichete?/Dar când le primiți?”.

,,Tichete nu avem din 3 ianuarie, mai reveniți cu telefon să vă spunem dacă avem sau nu sau urmăriți în presă, pe pagina de facebook a Primăriei". Este răspunsul pe care reprezentanții centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional din Constanța sunt nevoiți să îl ofere de aproximativ 200 de ori în fiecare zi și asta doar prin telefon. Un alt val de întrebări vine din partea celor care se deplasează până la centru.

"Aproape fiecare om care a trecut prin față și a avut nevoie de tichete, a intrat să întrebe ,,Aveți tichete?”, deşi afară am pus anunţ că nu avem tichete, că nu mai avem tichete. Oamenii speră totuşi că înăuntru e totuşi altceva, că altul va fi răspunsul pe care îl vor primi", adeclarat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilionul Expozițional.

Mulți dintre cei care au venit la centru pentru aceste tichete au fost nevoiți să facă cale întoarsă. Și asta pentru că nu mai sunt vouchere de 100 de lei de la începutul lunii ianuarie.

Pe 20 decembrie, autoritățile locale anunțau că tichetele au revenit la centrele de vaccinare însă, la nici două săptămâni distanță, acestea se epuizaseră.

"Dacă vom primi săptămâna aceasta tichete, vom continua să le dăm celor care s-au vaccinat în septembrie, octombrie și noiembrie tocmai ca să nu expire cele 6 luni, termen în care aceștia le pot ridica", a precizat dr. Ortanza Dancă, coordonatorul centrului de vaccinare de la Pavilion.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că tichetele pentru vaccinare nu mai au un viitor, precizând că acest mecanism a fost pus în aplicare pentru stimularea campaniei de vaccinare, dar, din păcate, acest lucru nu a funcţionat în mod deosebit. Doar în jur de 1.000 de persoane se mai vaccinează pe zi cu prima doză în România.

"Există buget pentru acordarea lor, dar au fost un element de stimulare, acum vă las pe dumneavoastră să apreciaţi dacă au într-adevăr un efect stimulativ. Nu sunt un ajutor, ci era vorba de un element care să stimuleze vaccinarea. Nu cred că în momentul de faţă aceste tichete mai au un viitor", a declaratdr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Până se va lua o decizie referitor la ceea ce se va întâmplă cu aceste tichete, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța vin cu o veste bună pentru cei care s-au imunizat deja cu schemă completă.

"DSP Constanța a achiziționat și urmează să primească în această săptămână încă aproximativ 730.000 de tichete de masă", a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Până în acest moment, Direcția de Sănătate Publică Constanța a distribuit centrelor din județ peste 150.000 de vouchere, urmând ca atunci când primesc o nouă tranșă, să le împartă în funcție de solicitări.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233