dobroge.tv

Live

Un nou centru de evaluare pentru pacienții cu COVID-19 s-a deschis la Constanța, în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase

01 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Un nou centru de evaluare pentru pacienții cu COVID-19 s-a deschis la Constanța. Acesta este componenta Spitalului de Boli Infecțioase și se află în cartierul Medeea. Este al patrulea centru de acest gen din municipiu, iar evaluarea în aceste puncte medicale se face doar persoanelor cu forme ușoare sau moderate care pot fi izolate la domiciliu.

În contextul valului cinci al pandemiei și al numărului mare de cazuri noi care apar de la zi la zi, autoritățile au luat decizia înființării unor centre de evaluare a pacienților depistați pozitiv. În judeţul Constanţa s-au deschis pe 21 ianuarie trei astfel de puncte medicale pentru pacienţii COVID: la Spitalul Militar „Alexandru Gafencu”, la Spitalul Municipal Mangalia şi la Spitalul de la Palazu Mare. Marți a mai fost inaugurat unul.

Suntem în data de 1 februarie, așa cum am spus, suntem pregătiți să deschidem și centrul de evaluare al Spitalului de Boli Infecțioase, cumva o secție exterioară a spitalului pe care îl cunoașteți și care, din păcate, la momentul acesta este închis”, a declarat Cristina Schipor, director DSP Constanța.

La centrul de evaluare lucrează asistente și infirmiere de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Unitatea medicală are un număr de 16 paturi pentru spitalizare de zi și trei cabinete de consultații. Aici pot veni persoanele cu forme ușoare sau medii, condiția este să aibă un test rapid antigen cu rezultat pozitiv, efectuat fie la un laborator acreditat, fie la medicul de familie înregistrat obligatoriu în aplicaţia Corona Forms.

Va fi examinat de către colegii mei, în funcție de ce se stabilește în urma examinării, se pot recolta analize. Acest centru este dotat cu un laborator propriu și se vor lucra aici analizele care sunt recomandate conform ordinului Ministerului Sănătății și dacă este cazul, vor fi programați pentru evaluare imagistică”, a declarat dr. Claudia Cambrea, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Acest centru de evaluare este un prim pas pentru deschiderea Spitalului de Boli Infecțioase. Repunerea acestuia în funcțiune este pe ultima sută de metri, spun reprezentanții Primăriei. Aceștia preconizează ca la începutul lunii martie să se ia reia activitatea în subsol și parter, acolo unde clădirea nu a fost afectată de incendiu.

Din punct de vedere funcțional, trebuie implementată doar instalația electrică. Astăzi avem deja o parte din proiectul electric, este vorba despre subsol, parter și laborator. Urmează treptat pe partea de instalație electrică să atacăm și etajul 2 și etajul 1 în această ordine”, a declarat Doru Iordache, consilier al primarului.

Centrul de evaluare se află pe strada Ion Ionescu de la Brad nr.4 și este deschis de luni până vineri de la orele 08.00 la 20.00 și în weekend până la orele 15.00

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233