dobroge.tv

Live

Campanie de donare de sânge, în Constanța: „Cu o oră dăruită din viața lor pot salva până la trei vieți”

06 decembrie 2021
Publicitate

„Donează sânge, fii erou!” Un litru de sânge poate salva până la trei vieți iar, pentru pacienții care depind de această cantitate, astfel de eforturi sunt vitale. De Sfântul Nicolae, studenții de la Facultatea de Medicină s-au gândit să ofere un cadou celor care au nevoie de tratament transfuzional. Aceștia au lansat astăzi o campanie care se desfășoară până pe data de 17 decembrie.

Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, cu toții au nevoie de tratament transfuzional. Solicitările spitalelor din județul Constanța sunt în creștere, iar cei care vor să ofere un ajutor pot merge să doneze sânge.

Este la a 10-a campanie în Constanța, al 10-lea an când realizăm acestă campanie. Se relizează de două ori pe an, în toamnă și în primăvară. Cu o oră dăruită din viața lor pot salva până la trei vieți. Pentru că o pungă de sânge donată poate salva până la trei vieți”, a declarat Simona Boncu, vicepreședinte Relații Externe Asociația Studenților Mediciniști Constanța.

Este foarte important deoarece la nivelul județului există o carență foarte mare. Este nevoie de sânge pentru a putea trata pacienții în stări critice. Este o simplă înțepătură, procedeul nu durează mai mult de o oră și apoi totul va fi bine, este chiar o procedură care este sănătoasă pentru voi”, a declarat Răzvan Nică, ofițer local Departamentul de Educație Medicală.

Membrii Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici îi sfătuiesc pe constănțeni să devină donatori dar, în același timp, să fie conștienți de câteva aspecte.

Sunt mai multe criterii care trebuie îndeplinite, în funcție de vârstă, de masa corporală a donatorului, de sex, de anumite patologii pe care le poate avea asociate. De aceea, înainte se completează un formular și se fac testele de sânge”, a mai declarat Simona Boncu, vicepreședinte Relații Externe Asociația Studenților Mediciniști Constanța.

Sunt donator încă din anul I, când am auzit prima dată de această campanie. De asemenea, nevoia de sânge este constantă în orice oraș, mai ales la noi în Constanța, știind că e un număr mic de donatori”, a declarat Yener Ibadula, președintele Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța.

Donarea de sânge salvează vieți. Nu o spunem noi, ci constănțenii care și-au făcut un obicei din acest lucru. Motiv pentru care, aceștia îi îndeamnă pe cei care sunt sănătoși să meargă să doneze la centrul din oraș.

Nu știam de această campanie, dar e binevenită. Întotdeauna am fost de părere că putem ajuta în felul acesta. Nu ne costă nimic și nu ajutăm și pe noi înșine”, spune o constănțeancă.

E foarte bine, da. Pentru că nu e sânge, am înțeles”, spune o altă constănțeancă.

Pentru cei interesați, Centrul Regional de Transfuzii din Constanța este deschis de luni până vineri în intervalul orar 7:30- 13:30 și în ultima sâmbătă din luna decembrie între 8:00 și 13:00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233