Personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se vaccinează cu a treia doză: „Vrem să fim protejați”
Tot personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se vaccinează. Cei aproximativ 300 de medici, asistente și infirmiere aflate în prima linie în lupta cu COVID-19 s-au înscris pe liste pentru a primi cea de-a treia doză. Imunizarea se face cu serul de la Pfizer, în serii de câte cinci. Cadrele medicale își doresc ca alegerea lor să reprezinte un exemplu și pentru ceilalți oameni.
De la începutul pandemiei și până în prezent, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost principala unitate sanitară din județ. Dacă la sfârșitul lunii decembrie, cadrele medicale de aici primeau prima doză de vaccin, cei aproximativ 300 de medici, asistente și infirmiere s-au programat pentru a treia.
„Vrem ca personalul să fie protejat și din această cauză și dânșii vor pentru că noi vedem aici și oameni murind și ne dăm seama că totul este extraordinar de dramatic. Vrem să fim protejați și sperăm în această nouă doză să ne întărească imunitatea oferită de primele două doze, aceasta a treia doză”, a declarat dr. Stela Halichidis, manager Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanța.
Procesul de vaccinare este unul destul de elaborat. Cei deja programați, conform unor liste anterioare, intră pe un culoar special amenajat și completează un formular prin care își dau acordul. Apoi, se verifică starea lor de sănătate. În centrul de vaccinare se intră în grupe de câte cinci pentru că sunt tot atâtea vaccinuri într-un flacon. Astfel, nicio doză nu este irosită.
Pentru medici, vaccinul a fost ca o gură de aer proaspăt. Au certitudinea că lupta cu pandemia poate fi câștigată de cei din linia întâi.
„Foarte mulți pacienți gravi, foarte multe familii au avut de suferit și nu cred că e corect față de nimeni. Noi tinerii și cei care suntem activi, ar trebui să ne vaccinăm, să fim primii care facem lucrul ăsta”, a declarat dr. Andra Elena Petcu, medic primar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanța.
Tot în prima serie s-a vaccinat cu a treia doză și Ion Frâncu. Este șofer pe ambulanță la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și spune că de când a început pandemia, a văzut foarte multe cazuri grave, oameni care au cerut ajutor în ultima clipă. Este și motivul pentru care îi îndeamnă pe constănțeni să se imunizeze.
„Fiecare e cu gândirea lui, dar dacă vrem să scăpăm de boala asta trebuie să încercăm și cu vaccinul”, a declarat Ion Frâncu, șofer ambulanță.
Situația îmbolnăvirilor la Constanța se agravează pe zi ce trece. Miercuri rata de infectare a ajuns la 4,38 pe municipiu și 3,47 pe județ, iar în ultimele 14 zile au fost confirmate 1.360 de cazuri noi.