dobroge.tv

Live

Medicii trag un semnal de alarmă: ghiozdanul greu deformează coloana copiilor

27 august 2021
Publicitate

Numărul tinerilor care ajung la medic cu probleme de spate a crescut în ultimii ani. Medicii afirmă că „într-o zi de consultație doar 20-25% dintre pacienți sunt vârstnici, restul tineri”. Aceștia trag un semnal de alarmă. Modul în care copii stau în bancă și greutatea ghiozdanului sunt doar două dintre cauzele care pot duce la deformarea coloanei. Pot apărea durei de spate, gât sau umeri. Cadrele medicale spun că cel mai bun ghiozdan este cel de tip troler.

În ultimii ani, predomină pacienții tineri. Pot să spun că într-o zi de consultație pot să am doar 20-25% persoane vârstnice și restul tineri. Foarte tineri. În clasele noastre nu există bănci, mese reglabile pe înălțime sau pe înclinație, cu scaune la fel, reglabile pe înălțimea copilului. În general mai sunt încă bănci standard, indiferent dacă copilul este clasa I sau a VIII-a. Și atunci noi nu creăm condiții.

Vechea problemă, acel ghiozdan de șapte-nouă kilograme. Nimeni nu te învață cum să alegi un ghiozdan când cumperi un ghiozdan. Trebuie să se termine la nivelul feselor, sub fese. Să fie breteaua bine reglată ca să nu tragă în spate. Dacă tot timpul mergi cu ghizdanul pus numai pe umărul drept și întotdeauna cu umărul drept ridicat, pentru că de obicei așa stai, ajungi la un dezechilibru și atunci trebuie pus și pe drepta și pe stânga”, a declarat dr. Iulia Belc, medic primar Medicină fizică și Reabilitare medicală.

Mai multe despre acest subiect, dar şi alte informaţii puteți afla în cadrul emisiunii Rețeta Sănătății, realizată de Andreea Hahui.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233