Infecțiile respiratorii, din ce în ce mai frecvente: „S-a constatat această creștere, brusc, după ce am renunțat la măști”
Relaxarea măsurilor din ultima perioadă a fost primită cu bucurie de oameni. Totuși există și un revers al medaliei. Renunțarea parțială la măsurile anti-COVID, cum ar fi masca de protecție și desfășurarea activităților cu public, au făcut ca numărul infecțiilor respiratorii să crească. Medicii spun că și sezonul cald contribuie la răspândirea virozelor. Trecerea bruscă de la temperaturi scăzute la căldura de afară îi afectează în special pe cei cu imunitate scăzută.
În Constanța, a crescut numărul cazurilor de viroze. În ultimele două luni, specialiștii s-au confruntat cu mai multe situații în care oamenii acuzau simptome ale unor afecțiuni respiratorii.
Relaxarea măsurilor le-a dat de furcă medicilor. În ultimele două luni, aceștia s-au confruntat cu un val de infecții respiratorii și viroze, în special în rândul celor mici.
„Este o explozie de infecții acute de căi respiratorii superioare și de enterocolite virale. Dar spre deosebire de alte veri, sunt foarte multe infecții respiratorii”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.
Măsurile anti-COVID erau o barieră împotriva răspândirii mai multor tipuri de virusuri și bacterii. Masca ne-a protejat de numeroase alte boli infecțioase cu transmitere respiratorie
„S-a constatat această creștere brusc după ce am renunțat la măști. Este o legătură foarte clară între momentul renunțării la măști și înmulțirea numărului de boli respiratorii”, a mai declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.
Și constănțenii spun că în ultima vreme au avut anumite simptome. Unii au confundat viroza cu COVID-ul, însă testele pentru depistarea noului coronavirus au avut rezultat negativ.
„Am luat Azitromicină, un antibiotic care se pretează. Și vitamine, D3. Simptomele îmi arătau că este COVID”, spune o constănțeancă.
Copiii au fost cei mai afectați de noul val de afecțiuni. Siropurile au fost cele mai căutate în farmacii, în această perioadă.
„În rândul copiilor, așa este. Am auzit”, spune un constănțean.
„Numărul pacienților cu viroze respiratorii este în creștere față de perioada trecută. Pacienții solicită tratament pentru această afecțiune”, a declarat Liliana Dita, reprezentant farmacie.
Specialiștii spun că și diferențele mari de temperatură dintre încăperi și exterior se numără printre principalele cauze care au contribuit la dezvoltarea virozelor.
„Ca și cauze, temperaturile crescute și disconfortul termic fac ca pacientul să facă un duș rece, să mănânce o înghețată sau să se expună la aerul condiționat”, a mai declarat Liliana Dita, reprezentant farmacie.
Pentru a evita orice fel de îmbolnăviri, purtați mască, păstrați distanța fizică și spălați-vă des pe mâini.
Eveniment
Social
Externe
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

