dobroge.tv

Live

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța nu mai are pacienți COVID

01 iulie 2021
Publicitate

Niciun pacient cu SARS-COV2 internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Este a treia zi consecutiv de când unitatea medicală nu mai are bolnavi COVID. Instituția primește în această perioadă pacienți cu alte afecțiuni. Primele paturi au fost ocupate de câțiva bolnavi de meningită și enterocolită.

Situația se îmbunătățește pe zi ce trece la Constanța. Spitalele care funcționau în totalitate în regim COVID au început să-și reia activitatea normală și să trateze și alți pacienți cu diferite afecțiuni. Este și cazul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, principala unitate medicală din județ unde erau internați bolnavi infectați cu noul coronavirus. Miercuri, a fost externată ultima persoană care avea virusul SARS-CoV-2.

Au început meningitele să pună probleme, cel puțin la nivel local. Aici am avut o serie de meningite în cursul nopții pe care dorim să le diagnosticăm să vedem de care sunt, probabil că circulă anumite virusuri, rămâne de văzut ce. Boli febrile, enterocolite, patologia noastră obișnuită de sezon”, a declarat Stela Halichidis, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Cu toate acestea, pericolul nu a trecut, iar medicii rămân precauți. Fiecare pacient cu simptome asemănătoare COVID-19 este în continuare testat și izolat. Astfel, se elimină orice risc ca o persoană suspectă de infectarea cu noul coronavirus să fie internată cu cineva care are altă boală.

Din punct de vedere administrativ, am mai îmbunătățit circuitele astfel încât să putem izola pacienții pentru început și ulterior, după confirmare sau infirmare, să îi punem în același salon, am mai construit niște panouri separatoare pe holuri. Oricum avem aparate de dezinfecție, nebulizatoare în permanență nebulizăm. Medicii intră echipați pentru că avem experiența COVIDului. Nu intră chiar cu acele costume, dar intră echipați și sunt precauți”, a mai declarat Stela Halichidis, manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

De asemenea, lunar, numărul de paturi din unitatea medicală va fi organizat și adaptat în funcție de patologiile care vor ajunge la Spitalul de Boli Infecțioase. În acest moment, singura unitate spitalicească din județ unde mai sunt internați bolnavi cu SARS-COV-2 este Spitalul Municipal Medgidia unde, potrivit ultimelor raportări, mai sunt doar șase pacienți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233