Primul pas spre dezvoltarea unui tratament
O echipă de cercetători de la Universitatea din Utrecht, Olanda, a descoperit un anticorp uman care împiedică infecția cu noul coronavirus. Anticorpul monoclonal reprezintă un prim pas în drumul către dezvoltarea unui tratament împotriva COVID-19.
Oamenii de știință speră acum să dezvolte anticorpi umani în încercarea de a preveni infecția respiratorie provocată de SARS-COV-2. Această cercetare este continuarea unui studiu realizat în anii trecuți cu anticorpi care au vizat infecția cu SARS-COV, care a apărut în 2002-2003. Utilizând această colecție de anticorpi împotriva SARS-COV, a fost identificat unul care neutralizează infectarea culturilor de celule cu SARS-COV-2. Acest anticorp neutralizator are capacitatea de a altera cursul infecției în gazda infectată, sprijină eliminarea virusului sau protejează o persoană expusă la acest virus pentru a nu se infecta. Conform specialiștilor, anticorpii terapeutici convenționali sunt mai întâi dezvoltați la alte specii, iar apoi sunt supuși unui tratament special adițional pentru a putea fi “transferați” la oameni.
Eveniment
Social
Externe
Educație

Spitalul „Sf. Apostol Andrei” Constanța funcționează normal în perioada sărbătorilor pascale

Se oprește apa în localitățile Hârșova și Ciobanu
.jpeg)
Recomandări pentru participanții la manifestările religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale
Încep lucrările de reabilitare termică a trei blocuri din Constanța, printr-o investiție de aproape 11 milioane de lei finanțată prin PNRR
Restricții de circulație în zona peninsulară pentru slujba de Înviere
ÎPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre
Jandarmii au descoperit doi bărbați care transportau ilegal combustibil
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

