INFECŢIA COVID-19, LA COPII
CONSTANŢA. Copiii nu scapă de infectarea cu COVID-19: sfatul medicilor pentru părinţi!
De infectarea cu noul coronavirus nu scapă nici copiii. Din fericire, în cazul celor mici, rata de vindecare este foarte ridicată. Medicii atrag atenția că simptomele pot fi diferite la copii și îi roagă pe părinți să fie atenți la orice schimbare pe care o văd la cel mic.
Pandemia de covid i-a speriat pe foarte mulți dintre părinți. Acest tătic, însă nu se lasă intimidat. El are grijă de fiica lui ca și până acum, fără a exagera cu măsurile de protecție. Un stil de viață sănătos și o imunitate crescută sunt cele mai puternice arme în lupta cu virusul, crede el.
Sunt însă și părinți precauți. Dezinfectantul, masca și controlul periodic la medic sunt esențiale, cred unii părinți. Izolarea este și ea extrem de importantă.
Medicii spun că în cazul celor mici, simptomele de covid sunt mai variate. Chiar dacă se manifestă diferit, iar febra este de multe ori, mai mare, rata de vindecare este mult mai ridicată.
"La copii, nu e atât de grav ca la adulți. Se manifestă prin simptome digestive, grețuri vărsături. Apar și creșteri ale temperaturii", a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.
La copii, simptomele diferă. Părinții trebuie să meargă la medic în cazul în care văd schimbări. Medicii îi îndeamnă pe părinți să rămână calmi, în cazul în care cel mic se infectează cu SARS-COV 2. De cele mai multe ori, este nevoie doar de izolare la domiciliu și de monitorizare atentă a stării de sănătate.
"Părinții sunt oricum în alertă. Părinţii trebuie să fie întotdeauna foarte atenţi, măsurile sunt cele generale: distanţarea socială, evitarea aglomeraţiei, la copiii peste 5 ani, purtarea măştii, care este obligatorie, dezinfecţia. Sunt măsurile normale, pe care trebuie să le luăm toți", a mai spus dr. Despina Vafiadis, medic de familie.
În cazul în care însă apar simptome grave, părinții trebuie să sune la 112. Prevenția rămâne cea mai importantă, iar adulții sunt îndemnați să-i învețe pe cei mici toate regulile de igienă și protecție împotriva infectării cu SARS-COV 2.
Eveniment
Social
Externe
Educație

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

