dobroge.tv

Live

Deficit de medicamente pentru persoanele cu diabet, în farmaciile din Constanța

18 noiembrie 2020
Publicitate

În farmaciile din Constanța de abia se găsește Siofor, un medicament esențial pentru bolnavii de diabet. Oamenii spun că sunt nevoiți să caute zilnic tratamentul și, de multe ori, să apeleze la prieteni. Criza ar fi cauzată de producătorul medicamentului, însă autoritățile ar fi primit asigurări că pe piața din țară vor intra cantități mai mari de Siofor.

Din farmaciile din Constanța de ceva vreme cu greu se găsește Siofor, un medicament esențial în tratamentul celor care suferă de diabet. Pacienții sunt nevoiți să caute din farmacie în farmacie, sau să apeleze la cunoștințe pentru a reuși să facă rost de pastile.

Nici nu mai contează de unde pot să iau o folie, de pe la vecini, de la vreo farmacie, deci nu mai contează. Important este să-mi asigur acest tratament”, spune Carmen Bagas, pacientă.

În unele locuri, chiar se fac liste de așteptare. Iar farmciștii promit că, atunci când vor primi Siofor, îi vor anunța pe clienți.

Pacienții vin număr mare, în fiecare zi întreabă despre acest medicament. Se găsește în farmacii limitate, acesta lipsește de la producător”, spune Elena Iorgoveanu, manager farmacie

Pentru bolnavii de diabet ar mai exista și alte variante. Sunt câteva medicamente ce ar putea înlocui Sioforul, la recomandarea medicului. Doar că nici celelalte substanțe nu prea se găsesc în farmacii. O recunosc specialiștii, iar pacienții o simt pe propria piele.

În fiecare lună sunt nevoită să bat dn ușă în ușă, pe la farmacii, măcar să găsesc un înlocuitor al Sioforului. În ultima vreme am găsit acest înlocuitor al Sioforului, numit Glucophage dar și acesta se găsește foarte greu”, mai spune Carmen Bagas, pacientă.

Autoritățile naționale sau primit asigurări căpână la sfârşitul acestui an producătorul medicamentului Siofor va livra cantităţi mai mari către piaţa românească.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233