dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Lista spitalelor care nu au autorizație de securitate la incendiu

CONSTANȚA. Lista spitalelor care nu au autorizație de securitate la incendiu
17 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Cadrele Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au au efectuat 21 de controale la unitățile spitalicești din județ, de la începutul anului. Aceștia au transmis lista spitalelor care nu au autorizație de securitate la incendiu:

  1. S.C. ISIS MEDICAL CENTER S.R.L. - SPITAL ISIS CONSTANȚA (nu are autorizație deoarece nu a depus solicitare pentru emiterea acestui document; în prezent este necesara elaborarea unui nou proiect actualizat la cerințele reglementărilor tehnice în vigoare)
  2. S.C. MEDSTAR 2000 S.R.L. - SPITAL MEDSTAR CONSTANȚA (pentru construcția spitalului a fost avizat proiectul de execuție, în prezent construcția este în stadiul de investiție în termenul autorizației de construire)
  3. SPITALUL ORĂȘENESC CERNAVODĂ (nu are autorizație deoarece nu a depus solicitare pentru emiterea acestui document; în prezent este necesar elaborarea unui nou proiect actualizat la cerințele reglementărilor tehnice în vigoare)
  4. S.C. DIAGNOST S.R.L. - SPITAL HEKA CONSTANȚA (pentru construcția spitalului a fost avizat proiectul de execuție, în prezent se află în analiză documentația pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu)
  5. SPITALUL CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SF. APOSTOL ANDREI CONSTANȚA - două clădiri (pentru construcțiile spitalului a fost avizat proiectul de execuție, în prezent construcția este în stadiul de investiție în termenul autorizației de construire. Având în vedere caracterul unității sanitare lucrările se execută pe compartimente de incendiu distincte, fiecare nivel fiind considerat un compartiment de incendiu)
  6. SPITALUL CLINIC DE PNEUMOFTIZIOLOGIE CONSTANȚA - două clădiri (pentru construcțiile spitalului a fost avizat proiectul de execuție, în prezent construcția este în stadiul de investiție pentru realizarea lucrărilor cu rol de securitate la incendiu)
  7. SPITALUL MUNICIPAL MANGALIA(pentru construcția spitalului a fost depusă solicitare pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu, dar la verificarea în teren au fost constatate neconformități raportate la reglementările tehnice, fiind emis un răspuns de neconformitate)
  8. S.C. MOGADORMED S.R.L. - SPITAL OFTALMOLOGIC MRINI CONSTANȚA (pentru construcția spitalului a fost depusă solicitare pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu, dar la verificarea în teren au fost constatate neconformități raportate la reglementările tehnice, fiind emis un răspuns de neconformitate).

Autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale - securitate la incendiu.

Prin aviz de securitate la incendiu - actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale - securitate la incendiu - a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări.

Categoriile de construcții care se supun avizării/autorizării privind securitatea la incendiu se regăsesc în HGR. nr. 571/2016.


Sursă foto: TV8

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233