dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Medicamente donate la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru tratarea pacienților cu COVID-19

16 noiembrie 2020
Publicitate

Pacienții COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța vor fi tratați și cu un medicament din străinătate. Un antiviral a fost adus din Republica Moldova, printr-o donație, de către salvamari. După un drum de 12 ore, la unitatea medicală au ajuns 150 de cutii de Umifenovir, antiviral ce este folosit, în special de asiatici.

Este un antiviral. Substanța activă este în portofoliul Ministerului Sănătății. L-am adus și îl donăm Spitalului de Boli Infecțioase pentru că e nevoie în acest moment”, a declarat Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor.

150 de cutii de Umifenovir, medicament ce conține substanța activă Arbivir, au ajuns în acest weekend la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Sunt, astfel, 1.500 de doze ce le vor veni în ajutor bolnavilor internați la unitatea medicală. Este o adevărată gură de aer pentru medici și pacienți.

Ne ajută pentru că ați văzut că este un vârf de pandemie și în Constanța, este o situație care este la limita controlului. Se vede că nu sunt locuri în spitale, deci numărul de pacienți din reanimare și mai ales numărul de decedați, sunt în creștere. Toate medicamentele virale sunt utile la începutul bolii”, declară profesor universitar doctor Sorin Rugină, medic.

Antiviralul este folosit în special de asiatici, dar se fabrică și în Rusia. Scopul medicamentului este acela de a ușura simptomele bolii. La Spitalul de Infecțioase a ajuns din Republica Moldova, printr-o donație a Fundației Gabriel Bălan și a Asociației Naționale a Scafandrilor și Salvamarilor din România.

Are efecte deosebite se pare în vindecare. Și ce este deosebit, este că nu are reacții adverse. Am intrat să vedem de unde îl putem procura și în câteva zile la Chișinău și l-au adus tot la Cahul”, mai spune Gabriel Bălan, președintele Asociației Salvamarilor.

De la Constanța la Cahul și înapoi a fost un drum de 12 ore. Doi salvamari au condus cu rândul. Când au venit cu medicamentul, au simțit că și-au făcut datoria.

Sunt mândru că pot să ajut și iarna. Pentru că noi iarna suntem uitați de lume, nu mai știe nimeni. Sunt mândru că am putut să particip la această acțiune și am putut să ajut oamenii”, spune Alex Zderea, salvamar

Am urcat în mașină la ora 5, am ajuns la Cahul, unde am procurat aceste medicamente, după care am revenit în țară la ora 15 eram deja aici cu medicamentele”, declară Nicu Zderea, salvamar.

Oficial, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase nu a oferit niciun punct de vedere cu privire la medicamentul adus de salvamari. Contactată telefonic, Stela Halichidis, directorul unității medicale, a susținut că nu ar avea informații despre donație.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233