dobroge.tv

Live

Derby european în Sala Sporturilor din Constanța

24 octombrie 2023
Publicitate

Sala Sporturilor din Constanța se anunță din nou arhiplină în această seară. CSM Constanța dispută primul meci „acasă“ din grupele EHF European League la handbal masculin. Pe litoral vin portughezii de la Sporting Lisabona, una dintre cele mai în formă echipe din acest sezon, având victorii pe linie în întrecerea internă.

După succesul obținut contra maghiarilor de la Tatabanya, din prima etapă a grupelor EHF European League la handbal masculin, CSM Constanța vrea acum să obțină si prima victorie pe teren propriu în cupele europene din acest sezon. Misiunea elevilor lui George Buricea va fi de data asta însă mult mai grea. Pe litoral vine Sporting Clube de Portugal Lisabona, una dintre cele mai în formă echipe din acest sezon în prima ligă portugheză, cu un parcurs perfect până acum, 9 victorii în 9 meciuri. De partea cealaltă, CSM Constanța are o singură înfrângere suferită în Liga Națională și încă una în play-off-ul EHF European League.

Formația lusitană este o cunoștință mai veche pentru George Buricea, antrenorul lui CSM Constanța, și câțiva dintre actualii săi elevi. Tehnicianul de la malul Mării Negre a fost în teren la precedenta confruntare, din 2020, când Sporting a eliminat HCDS Constanța, în turul 2 preliminar al competiției, la un singur gol diferență. 

La vremea respectivă, în Sala Sporturilor din Constanța rezultatul a fost egal, scor 27-27, însă calificarea s-a decis la Lisabona, unde Sporting a câștigat cu 22-21. De asemenea, din actualul lot al CSM-ului, în teren au mai fost atunci Nistor, Komogorov, Nikolic, Chikovani, Susanu, Andrei și Vasile. 

Totuși, prima întâlnire dintre Buricea cu Sporting Lisabona datează din 2005, de pe vremea lui HCM Constanța. Cele două formații au fost atunci adversare în turul 3 al Cupei Cupelor, iar ambele meciuri au fost câștigate de formația românească. 

Disputa dintre CSM Constanța și Sporting Lisabona este programată să înceapă în această seară, de la ora 19 și 45 de minute, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“ din Constanța.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233