dobroge.tv

Live

Caravana ''Redescoperă Oina'' a pornit la drum

11 octombrie 2023
Publicitate

Caravana „Redescoperă Oina“ a pornit astăzi la drum. Federația Română de Oină, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și al Direcției Județene pentru Sport Constanța, dar și cu finanțare din partea Consiliului Județean Constanța va promova sportul național al României în mai multe localități de pe raza județului. La finalul proiectului, cunoștințele acumulate de toți cei implicați vor fi testate în cadrul Cupei Tomis la oină.

La nivelul județului Constanța, se implementează primul proiect „Redescoperă Oina“, realizat de Federația Română de Oină, cu sprijinul Consiliul Judeţean Constanţa și având ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Judeteana pentru Sport și Tineret Constanța, ACS Frontiera Tomis Constanța și ACS Tradisport Tomis Constanța. O prima etapă, cursul de inițiere, s-a desfășurat deja, participând 21 de profesori de educație fizică ce și-au dorit să fie inițiați în tainele sportului național al României.

Pe lângă acestea, în cadrul proiectului mai sunt prevăzute dotarea cu materiale sportive, materiale de joc, regulamente, materiale de tactică și metodică, înființarea echipelor de oină de către profesorii de educație fizică și organizarea unor competiții prin care echipele formate de profesorii de educație fizică își vor arăta cunoștințele și îndemânarea acumulate. Testul final va avea loc la începutul lunii viitoare, când este programată o tabără la Vatra Dornei și faza finală a Cupei Tomis la oină. 

Potrivit calendarului proiectului, Caravana Redescoperă Oina ajunge în această săptămână la Hârșova și Valu lui Traian, urmând ca săptămâna viitoare să ajungă la Eforie și Băneasa.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233