dobroge.tv

Live

Elita judo-ului juvenil s-a luptat la Constanța

05 septembrie 2023
Publicitate

Câțiva dintre cei mai promițători judoka ai României s-au aflat la sfârșitul săptămânii pentru a participa la Black Sea Judo Cup. Competiția a fost organizată de CS Pantheon Constanța în cadrul proiectului Judo – Sport și Educație și a vizat sportivii sub 18 ani.

Aproximativ o sută cincizeci dintre cei mai promițători tineri judoka ai României dar și din străinătate și-au măsurat forțele la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul „Black Sea Judo Cup”, care a avut loc la Constanța.

Evenimentul, care s-a adresat categoriei de vârstă sub 18 ani, a fost organizat în cadrul proiectului „Judo – Sport și Educație / Sportul pentru toți“ derulat de Asociația Club Sportiv Pantheon Constanța cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Astfel, în cadrul „Black Sea Judo Cup”, au evoluat atât judoka din țară dar și de peste hotare, din țări precum Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria sau Serbia. 

Împărțiți pe categorii de greutate, aceștia s-au luptat pentru medalii și pentru prima treaptă a podiumului. Asta și pentru că întrecerea este văzută ca fiind și una pregătitoare pentru competițiile care vor urma și la care aceștia vor participa, atât în țară, cât și din străinătate.

 Printre tinerii judoka care s-au făcut remarcați au fost constănțenii Andrei Bucuroiu, care a luat aurul la categoria 50 de kilograme, și Matei Plosceanu, care a cedat în finala de la +90 de kilograme și a trebuit să se mulțumească doar cu argintul. Competițiile din cadrul Cupei Internaționale „Black Sea Judo Cup”– ediția 2023 s-au desfășurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, în data de 2 septembrie, în conformitate cu regulamentul de judo al competiției, al IJF, EJU, cât și al Federației Române de Judo. 

La eveniment a participat și Alina Dumitru, fosta campioană olimpică a României, dar și numeroase alte personalități ale judo-ului de la noi din țară și de peste hotare, în frunte cu Attilio Sacripanti, sensei șapte dani, unul dintre cei care au influențat considerabil judo-ul, odată cu introducerea biomecanicii și a numeroaselor studii făcute în acest sens. 

Tot în cadrul proiectului „Judo – Sport și educație / Sportul pentru toți“, în luna noiembrie a acestui an va fi organizată Cupa „Centura Albă“, o competiție care este dedicată celor mai tineri judoka, care încă descoperă tainele acestui sport.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233