dobroge.tv

Live

Farul are derby cu Rapid în Giulești

18 august 2023
Publicitate

După o pauză de două săptămâni, în care întreaga atenție i-a fost îndreptată către participarea în cupele europene, Farul Constanța revine în acest weekend la confruntările din Superliga României la fotbal. „Marinarii” întâlnesc duminică, în deplasare, pe Rapid București, una dintre formațiile cu pretenții ale campionatului, dar cu un start de sezon sub așteptările fanilor. Tot cu această ocazie, fostul „farist” Andrei Borza își va reîntâlni foștii colegi de echipă, însă din postura de adversar de această dată.

Farul Constanța și Rapid București se pregătesc de un nou duel pe prima scenă a fotbalului din România. Numai că de această dată duelul foștilor decari de la națională va fi înlocuit de cel dintre Hagi și Bergodi, după ce italianul i-a luat locul lui Mutu pe banca tehnică a giuleștenilor.

Prima confruntare din acest sezon al Superligii va avea loc la București, acolo unde „marinarii” n-au pierdut niciodată până în prezent. Ambele formații traversează o formă deloc convingătoare în campionat, departe de forma arătat la finele sezonului trecut.

Dacă Farul are doar șase puncte în partide, grație victoriilor cu FC Voluntari și Hermannstadt, giuleștenii au cu unul mai puțin. De altfel, din acest motiv scaunul lui Bergodi pare că se clatină tot mai tare, nu puțini fiind cei care îl vor plecat de la echipa vișinie. Pe de altă parte, duelul de duminică va propune și un duel inedit între Andrei Borza, proaspăt transferat la Rapid, și foștii săi coechipieri cu care a luat titlul în urmă cu două luni.

Pe de altă parte, „marinarii” abordează partida din Giulești cu un moral foarte ridicat, după ce miercuri au obținut calificarea în play-off-ul Conference League. De asemenea, cu două zile înaintea partidei cu Rapid, Hagi a primit o veste excelentă.

Louis Munteanu a revenit la Farul Constanța după ce campioana României a ajuns la un nou acord cu Fiorentina pentru împrumutul atacantului. În vârstă de 21 de ani, pe care i-a împlinit în luna iunie, Louis Munteanu a fost unul dintre artizanii titlului obținut de Farul Constanța în sezonul 2022-2023, în care a marcat 10 goluri și a oferit 6 pase decisive în cele 29 de meciuri disputate în alb-albastru.

La finalul sezonului trecut, el s-a întors la formația „viola” însă conducerea clubului a considerat că nu îndeplinește condițiile pentru a putea face față nivelului impus în Serie A. Noua înțelegere dintre Farul și Fiorentina este valabilă până la finalul actualului sezon competițional.

Rapid București – Farul Constanța, partidă ce contează pentru etapa a cincea a Superligii, se joacă duminică seară pe stadionul Giulești din București, cu începere de la ora 18.15.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233