dobroge.tv

Live

Team GB a făcut legea pe lacul Siutghiol

19 iunie 2023
Publicitate

S-au turat motoarele pe lacul Siutghiol! Prima ediție a Marelui Premiu al Constanței în Campionatul Mondial UIM XCAT al bărcilor de mare viteză a adunat la startul ei, în weekend, nouă dintre cele mai rapide ambarcațiuni de pe glob. Încurajați de pe margine de un număr mare de constănțeni și turiști veniți să asiste la ineditul spectacol, concurenții s-au ridicat din plin la înălțimea așteptărilor. Marele câștigător al etapei a treia în UIM XCAT World Championship a fost echipajul Team GB, care s-a impus în cursa de duminică și în cea de sâmbătă a terminat pe trei.

Timp de trei zile, lacul Siutghiol din Constanța a dat ora exactă în sporturile nautice la nivel mondial. Nouă dintre cele mai rapide bărci de curse din lume au fost aduse pe litoralul românesc pentru a participa la prima ediție a Marelui Premiu al Constanței în Campionatul Mondial UIM XCAT. Astfel, ambarcațiuni echipate cu motoare de sute de cai putere s-au întrecut pe luciul apei, spre satisfacția miilor de constănțeni și turiști care au luat cu asalt malurile lacului pentru a asistat la inedita întrecere.

În prima zi de concurs, principalul favorit la câștigarea Campionatului Mondial, echipajul Fazza din Emiratele Arabe Unite s-a impus destul de lejer în fața adversarilor și părea că nimic nu îi poate sta în cale în atingerea acestui obiectiv.

Calculele nu s-au mai respectat însă duminică, atunci când ocupanții locului trei, britanicii de la Team GB, s-au revanșat și au câștigat a doua cursă. Mai mult decât atât, aceștia au fost profitat și de evoluția neconvingătoare a echipajului Fazza și au trecut pe primul loc în clasamentul general,cu un punct avans.

„Echipa a făcut o treabă excelentă, pilotul, mecanicul, toți băieții care sunt cu noi. Important pentru este să fim pe prima treaptă a clasamentului general pe parcursul sezonului”, a declarat Nadir Bin Hendi, Fazza.

După etapa de pe lacul Siutghiol din Constanța UIM XCAT World Championship va lua o pauză de câteva luni, urmând ca întrecerea să fie reluată la începutul lunii decembrie. În prima lună de iarnă, în intervalul 1-3 decembrie, este programată etapa a patra a campionatului, în Emiratele Arabe Unite, urmând ca trofeul competiției să se decerneze o săptămână la târziu, în Dubai, acolo una va avea loc ultima rundă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233